22 de junio de 2017
22.06.2017

Ador renova la xarxa d'aigua potable del casc antic amb ajuda de la Diputació

? La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, visita les obres executades amb 383.964 euros en els dos últims anys ? Les noves conduccions eliminen elements contaminants i milloren la salut pública

21.06.2017 | 23:00

El municipi d'Ador ha procedit a la renovació de prop del 80% de la xarxa d'aigua potable i clavegueram del casc antic gràcies als fons rebuts per part de la Diputació de València. Així ho ha traslladat l'alcalde d'Ador, Joan Faus, del Grup Gend d'Ador, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada ahir per a conèixer les inversions realitzades amb els recursos provincials.

En concret, a través dels fons rebuts en el marc del al Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de 2015 i 2016 i del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de 2016 s'ha procedit a la substitució de les canonades de fibrociment, les quals venien prestant el servei durant més de quatre dècades, per noves conduccions que contribuiran a garantir la salut pública.

Entre les vies on s'ha actuat estan l'avinguda de la Constitució i carrer Ermita (36.276 euros), el carrer de la Mare de Déu del Carme (91.769 euros), el camí Collao (8.934 euros) o la reparació del dipòsit del Calvarir (10.785 euros). Durant els treballs realitzats també s'ha procedit a la revisió del clavegueram per a la conducció de les aigües residuals.

Maria Josep Amigó ha destacat «el treball i interés al llarg de molts anys» del municipi d'Ador «orientat a potenciar i restaurar el seu patrimoni. Un fet que els honra com a poble».

La vicepresidenta de la diputació aprofità la visita per a manifestar que des de la corporació provincial «estem contents de poder recolzar el treball realitzat als municipis, especialment als més menuts», sempre respectant l'autonomia municipal per a decidir quins projectes s'executen, « prioritzant la millora de la qualitat de vida de les persones».

Per la seua part, l'alcalde d'Ador, Joan Faus, agraí la visita de Maria Josep Amigó al municipi. «És un goig rebre a la representant d'una institució a la que tenim una especial estima, ja que ens ajuda majoritàriament en totes les inversions que realitzem». «Els recursos que rebem de la Diputació són fonamentals i necessaris. I gràcies a aquests fons podem invertir en aquelles necessitats bàsiques per al nostre municipi i per a la ciutadania», va dir l'alcalde. En total, en el que va de legislatura l'Ajuntament d'Ador ha rebut 383.964 euros de la diputació per a diverses actuacions.

Condicionament del Cementiri

Durant la seua estada a Ador, la vicepresidenta ha visitat obres executades amb fons provincials. En aquest sentit, l'alcalde Joan Faus ha explicat que amb els recursos aportats per part de la Diputació de València «hem procedit al reasfaltat de carrers i vies, així com el condicionament d'alguns espais de titularitat municipal». En concret, aquest és el cas de l'asfaltat dels camins Raconc i Cister, per als quals s'ha disposat d'un total de 26.845 euros.

També s'ha executat el condicionament del cementeri municipal, per al qual s'ha disposat de 36.607 euros del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles.

Amigó, finalment, es va congratular de que Ador no materialitzara la reclassificació d'una enorme superfície agrícola en urbanitzable, com es va proposar en les legislatures del PP, un fet que, segons va dir, «hauria destrossat el meravellós paisatge que atresora aquesta localitat».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Safor

Repulsa unánime contra el terrorismo
Repulsa unánime contra el terrorismo

Repulsa unánime contra el terrorismo

Los ayuntamientos de la Safor y el hospital de Gandia guardan tres minutos de silencio por las...

El 68 % de pacientes que acuden a urgencias en Gandia no precisan atención inmediata

El 68 % de pacientes que acuden a urgencias en Gandia no precisan atención inmediata

Sanidad cifra en un 30 % el aumento de los usuarios durante julio y agosto pero asegura que el 77...

La policía de Gandia impone más de 100 multas por ruido durante el puente

La policía de Gandia impone más de 100 multas por ruido durante el puente

Los agentes denunciaron a 33 personas por generar ruido en viviendas y a otras 56 por ir dando...

Una banda del Tio de la Porra para mayores de 40

Una banda del Tio de la Porra para mayores de 40

Las inscripciones para integrar esta formación se realizarán en la web del ayuntamiento ?Los...

Arran retira placas franquistas de edificios de la Safor

Arran retira placas franquistas de edificios de la Safor

La organización independentista asegura en redes que quiere «limpiar las calles de franquismo»

Palma de Gandia culmina con éxito su primer campeonato de «Bol Fut»

Palma de Gandia culmina con éxito su primer campeonato de «Bol Fut»

El torneo, similar al fútbol pero con otras reglas que premian el comportamiento, reunió a siete...

Enlaces recomendados: Premios Cine