La XXV edició del Festival Sete Sóis Sete Luas que se celebra a Tavernes de la Valldigna, arranca el pròxim dimecres, 12 de juliol, a les 20.30 hores amb l'actuació de Josep Aparicio, Apa. Juntament amb el seu grup preseta l'espectacle 'Flamencianes', un treball on aprofundeix en la diversitat de melodies, patrons i formes, ja que «beu de dos estils que són cosins germans: el flamenc i la música tradicional valenciana», segons van explicar ahir des de l'Ajuntament de Tavernes.

Esta actuació donarà el tret d'eixida a un festival que s'allargarà fins al final de l'estiu. Com des de fa uns anys, el consistori aprofitarrà el Porrat de la Sang per oferir la primera actuació del Sete Sois Sete Luas. Apa actuarà, per tant, en l'escenari que es muntarà al paratge del Clot de la Font.

En el treball 'Flamencianes' moltes lletres dels temes interpretats són poemes d'autors valencians i catalans. Per tant, en este últim i versàtil espectacle de Josep Aparicio, Apa, es poden trobar cants per buleries, fandangos, tangos, boleros, cants de batre i cant d'estil valencià.

La següent actuació dins del festival ja tindrà lloc el 10 d'agost a les 20 hores al paratge de Sant Llorenç. Per a eixe dia s'ha organitzat un concert homenatge al poeta Vicent Andrés Estelles, 'Sis veus per al poeta'. L'espectacle, que aborda la seua poesia des de la música tradicional valenciana, està dissenyat i posat en escena per sis dones, que han adaptat els versos del poeta als estils més arrelats a la tradició musical valenciana.

El Parc del Llac en la platja de la Goleta de Tavernes serà, com cada any, un altre dels escenaris on actuaran grups estrangers, vinguts de França, Itàlia, Cap Verd i Portugal. El grup Aywa, que actuarà el dia 11 d'agost a les 22:30 hores, té el seu lloc en la música de fusió contemporània. El dia 12 hi aterrarà Agricantus, un important grup italià creat en 1979. En la producció original del Festival Sete Sóis Sete Luas hi participen 5 músics prestigiosos de l'illa de Brava, Brava 7 LuasBand. Serà el dia 13 d'agost a les 22:30 hores. I el dilluns 14 d'agost actuarà RãoKyao, virtuós de la flauta de canya amb influències de Goa, Xina, Macau, Àfrica, etc.