L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha presentat la cinquena edició del cicle «Bocados de Cine», unes jornades que combinen cinema i gastronomia. En esta experiència participen especialistes en narrativa audiovisual i experts cuiners.

Els especialistes en cinema analitzen les obres i ajuden a disseccionar la pel·lícula: el seu guió, la seua tècnica cinematogràfica, els personatges i la seua relació amb el món gastronòmic representat. Les pel·lícules seleccionades mostren moments en què un plat, un ingredient, una recepta, una beguda o una tècnica de cuina són protagonistes. En acabar esta primera part, els participants tasten un menú construït amb les escenes vistes completant el recorregut de la pantalla la taula.

Es tracta d'una iniciativa que permet oferir noves ofertes turístiques que unixen cultura, gastronomia, esports o naturalesa i que desestacionalitzen el turisme durant la temporada baixa a més de promocionar els cuiners locals.

Diana Morant va destacar que «el tàndem gastronomia-cinema, per descomptat, també és cultura i 'Bocados de Cine' es troba, per mèrits propis i trajectòria, entre les activitats programades dins de l'any de la Capitalitat Cultural Valenciana».

Les jornades seran en novembre i la inscripció ja està oberta. Segons el programa elaborat, el 16 de novembre es projectarà «Vatel» i el sopar serà al restaurant Almar. El 23 de novembre es projectarà «Entre copas», amb un posterior tast de vi i maridatge en Vins i Mes. El 30 de novembre la pel·lícula que es podrà vore és «El Chef, la receta de la felicidad», i el sopar serà al restaurant Casa Manolo.

L'Ajuntament de Gandia col·labora directament a l'organització, oferint la possibilitat de cobrir la part cinematogràfica en una sala perfectament condicionada per a la projecció: la sala B del Teatre Serrano, de la mateixa manera que als últims anys. «Així, gràcies a la col·laboració del Departament de Cultura, podrem gaudir de les tres pel·lícules, amb la comoditat del nostre teatre que, com sabeu, ja és de gestió pública, un compromís que al vam arribar al principi de la legislatura», va afirmar l'alcaldessa.

Per la seua banda, Joan Muñoz va dir que «des del primer moment que ens van presentar el projecte ens sumàrem a ell. Obrirem el Teatre Serrano durant estos tres dies i vull demanar a la gent que se sume a la iniciativa perquè és una experiència. La projecció de les pel·lícules és de caràcter gratuït i la participació en els sopars és voluntària.