La Fundació ECO (Excel·lència i la Qualitat de l'Oncologia) ha guardonat a Músics per la Salut per la seua «contribució solidària en oncologia» dins de la sisena edició dels premis d'aquesta entitat, que es va celebrar a la Reial Acadèmia de Medicina, a Madrid.

Aquesta iniciativa, promoguda per la Fundació Social Musik, porta als músics als hospitals i centres sanitaris, on fan microconcerts dedicats als pacients, familiars i metges, amb l'objectiu d'humanitzar les seues experiències. Els músics que formen del projecte són voluntaris, que tracten de millorar la qualitat assistencial als malalts mitjançant el seu virtuosisme amb els instruments.

En només dos anys que porta de vida la Fundació Social Musik, ja s'han afegit fins 12 hospitals i altres centres de majors a la iniciativa Músics per la Salut, el que va permetre que es realitzaren més de 550 microconcerts només durant l'any 2016. Per a aquest any 2017, l'objectiu de l'organització és arribar als 3.000 concerts gràcies a la col·laboració de més de 800 músics que s'han adherit al projecte a tota Espanya.

Al lliurament del premi, el president de la Fundació Social musik, Manuel Jiménez Hidalgo, va dedicar el guardó precisament a aquestos 800 músics perquè «ells són els protagonistes d'aquest reconeixement».

El pròxim objectiu d'aquesta iniciativa nascuda a València és començar la seua activitat a Madrid, Barcelona, Saragossa, Màlaga y Valladolid, amb l'intenció d'anar implantant-se a tota la geografia espanyola de manera gradual.