03 de julio de 2017
03.07.2017

Kuwa Project viatja a les aules de Kenya

Un grup d'estudiants de la Universitat Europea de València treballaran del 10 al 31 de juliol per afavorir la integració social de xiquets de dos orfenats de barris desfavorits de Nairobi i Kisii

03.07.2017 | 04:15
Kuwa Project viatja a les aules de Kenya

Un grup d´estudiants de la Universitat Europea de València participaran durant aquest mes de juliol en un programa de voluntariat en dos orfenats de Kenya per a afavorir la integració social de xiquets d´entre 6 i 15 anys d´alguns dels barris més desfavorits de la seua capital, Nairobi, i de Kisii, a la part occidental d´aquest país africà. Es tracta del Kuwa Project, que els seus promotors volen convertir en una "experiència de vida i solidaritat".

Aquesta iniciativa ha sigut possible perquè la Universitat Europea participa des de fa cinc anys al Programa Universitat per al Desenvolupament Integrat a l´Observatori de la Cooperació Universitària al Desenvolupament que encapçala la CRUE, una associació sense ànim de lucre formada per un total de 76 universitats espanyoles: 50 públiques i 25 privades. A través d´aquest programa, més de 187 persones, entre estudiants i professors, han participat en onze microprojectes.

En concret, Kuwa Project és una proposta promoguda per dos professors de la Universitat Europea de València: Jorge Mestre, del Grau de Relacions Internacionals, i Natividad Alcón, d´Odontologia. El seu origen es remunta als anteriors viatges a la zona del professor Mestre, assessor de diferents organismes en matèria de relacions internacionals i política exterior. Mestre ha volgut ressaltar la importància que els estudiants del seu grau puguen comprovar en directe moltes de les qüestions plantejades a la seua formació acadèmica.
Per a això, viatjaran a Nairobi una dotzena de estudiants que col·laboraran en el desenvolupament de les activitats escolars dels menors, a l´organització d´activitats, i en exportar el missatge posteriorment a la comunitat.

El Kuwa Project va tenir que competir amb més d´una desena d´altres projectes a la Universitat Europea i va ser un dels seleccionats per la comissió experta. Per cert, la seua denominació, Kuwa Project, traduït del suahili, vol dir 'aspiració'. És a dir, tot allò en el que vol convertir-se un xiquet al seu futur.

Millorar les condicions socials
La Universitat Europea, que recolza econòmicament els estudiants voluntaris, ha dissenyat un programa de col·laboració amb l´objectiu de millorar les condicions socials i de salut dels residents de la capital de Kenya, Nairobi, i la localitat de Kisii. Durant 21 dies, del 10 al 31 de juliol, els estudiants, dividits en dos grups i acompanyats per un professor, treballaran en un orfenat de les poblacions de Nairobi o Kisii, dins de les escoles Cheryl i Jogoo. Els dos centres afavoreixen que els xiquets i xiquetes més vulnerables social, física i psicològicament reben el recolzament, la cura i l´estimulació adequada per a millorar el seu nivell de vida i facilitar la seua integració social. Per la seua banda, els estudiants podran posar en pràctica moltes de les competències i habilitats que estudien a la universitat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine