La sisena edició del programa d´Experts Municipals Voluntaris del Fons Valencià per la Solidaritat ja s´ha iniciat de manera efectiva amb l´eixida de Néstor Pelechà cap a Ibarra (Equador) per a enfortir el sistema integral de protecció de drets del cantó des de la transversalització de l´enfocament de gènere. Serà el primer dels 14 voluntaris dels ajuntaments de València, Massamagrell, Elx, Benissa, Bocairent, Burjassot i Sueca que partiran de juliol a octubre a l´Equador i Bolívia per a cooperar en diferents projectes en un programa que durarà fins a desembre. Com recorda la presidenta del Fons, Xelo Angulo, «contribuir des de l´àmbit local valencià al desenvolupament dels països empobrits és un dels objectius del fons».

El programa d´Experts Municipals Voluntaris proporciona assistència tècnica a les entitats locals amb les quals es treballa des del Fons i, per aconseguir-ho, s´involucra el personal tècnic dels ajuntaments socis en l´àmbit de la cooperació al desenvolupament. A més, el programa ajuda a sensibilitzar la població valenciana sobre la realitat dels països del Sud ja què, en tornar, els expertes i les expertes participen en una sèrie d´activitats per a donar a conéixer la tasca realitzada.

Les 15 persones seleccionades enguany compten amb perfils molt diferents, d´arquitectes i enginyers a músics, expertes en disseny gràfica i noves tecnologies, professionals d´àrees de joventut, cuiners o experts en turisme rural sustentable i tenen entre 24 i 58 anys. La segona setmana de juny, l´Alberg Juvenil de Piles va acollir una jornada de formació per a les voluntàries i els voluntaris seleccionats per tal de conviure, intercanviar experiències i formar-se en cooperació internacional i descentralitzada.