El pròxim 18 d'agost es tanca el termini per a presentar els curts al concurs «Curtmetratges per a Transformar el Món», organitzat per l'ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP). Aquesta iniciativa s'engloba dins del projecte «Conectem societats. Construïm Ciutadania».

En aquest concurs no prima l'experiència audiovisual, segons els seus organitzadors. Es més, «No busquem tarantinos ni candidats a l'Óscar» és la frase del seu video promocional. Este és un nou tipus de projecte on es busca promoure la solidaritat internacional a través de la creativitat i el compromís social com una ferramenta per a pal·liar les desigualtats, segons explica l'ONGD. Tal és així que un dels premis al millor curt és un viatge a Palestina amb l'ACPP per a conéixer de primera mà la labor de cooperació que l'ONGD realitza sobre el terreny. Aquest és el premi de les tres primeres categories del concurs: Premi del Jurat, Premi del Públic i Premi a la Promoció de la Igualtat.

En l'última, amb el Premi al Millor Curtmetratge sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible, el guanyador rebrà material audiovisual valorat en 700 euros.