Farmamundi ha iniciat una intervenció d'emergència amb el recolzament de la Generalitat Valenciana per a reforzar l'atenció sanitària de la població sud-sudanesa refugiada al nord d'Uganda. L'acció inclou el subministrament de medicaments essencials i material mèdic, i prioritza l'atenció de dones lactants, embarassades i menors de 5 anys.

Conjuntament amb l'organització Foundation for Desenvolupament (Emesco), se han distribuït medicaments i material mèdic per a cobrir els centres mèdics de 19 assentaments i 12 camps.

El número de persones que van escapar del Sudan en març del 2017 va superar la xifra que s'esperava per a tot l'any. «El conflicte i la fam han accelerat l'èxode, convertint aquesta crisi en la que mès ràpidament està evolucionant. Més de 1,8 milions de refugiats, entre ells un milió de xiquets, han fugit a Uganda, Etiopia, Kènia, la República Democràtica del Congo y la República Centreafricana, en busca de protecció internacional com a població refugiada», va explicar Tania Montesinos, responsable d'Acció Humanitària y Emergèncias de Farmamundi.