La segona edició del projecte «La nostra ciutat, el teu refugi» ha renovat l´aplicació per a telèfons mòbils «València Refugi» amb la integració d´un mapa de la ciutat on es poden localitzar recursos tant jurídics i administratius com socials que poden necessitar les persones refugiades. L´aplicació estarà també en cinc idiomes.

«Quan estem parlant de refugi, estem parlant de totes les persones que han sofert i que han fugit de guerres; i nosaltres sabem perfectament per la nostra història el que ens ha passat i ens semblava molt simbòlic fer la presentació en este espai», va explicar la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas, que va recordar quq no només va dirigida a persones refugiades sinó també a persones migrants, ja que són servicis necessaris per al seu procés d´integració, i també a associacions i a la ciutadania, per tal d´implicar-se en esta problemàtica.

L´aplicació, que es va posar en marxa l´any passat, és de descàrrega gratuïta i està integrada en l´aplicació de l´Ajuntament de València. L´objectiu de l´aplicació és facilitar el procés d´integració i inclusió de les persones refugiades que estan i que arriben a la ciutat. Els cinc idiomes de l´actualització ajuden en la comunicació i l´enteniment; mentre que el mapa de la ciutat proporciona informació sobre associacions d´asil i d´estrangeria, oficines d´asil i d´estrangeria, oficines de l´ajuntament i centres de servici municipal, entre altres.