Lituània, Ucraïna, Algèria, El Marroc, Colòmbia, Perú, Ghana, Cap Verde... I així fins a arribar a albergar a més de trenta països. Es tracta del Festival de les Nacions, que va ser celebrat per primera vegada el dijous passat i que va ser organitzat per la Ciutat de la Ciutat de l'Esperança (Cides) , una associació benefico-social vinculada a la diòcesi de València, que acull, en l'actualitat, a més de 150 persones, sense llar, de 35 països diferents.

Amb aquest festival, culmina un taller d'interculturalitat en el que van participar totes aquelles persones que residixen en l'associació amb el fi de donar a conéixer i compartir, al seu torn, les diferents cultures que residixen a les instal·lacions de l'associació i fomentar, així, una millor convivència, al mateix temps que s´impulsa la fraternitat entre països.

D'esta manera, Vicente Aparicio, director de Cides, declara que «el certamen va conseguir, finalment, dar a conèixer les diverses tradiciones dels acollits». I és que els participants van poder ensenyar la seua cultura al públic assistent a través de manifestacions musicals com el ball i el cant. Així mateix, també va haver-hi buit per a exposicions fotogràfiques i degustacions gastronòmiques que ells mateixos havien preparat.

De la mateixa manera, el director explica com a l'esdeveniment, que havia començat a les cinc de la vesprada i va durar fins a les set, «van participar tant residents de la Ciutat de l'Esperanza, com a persones externes a l'associació que no van voler perdre's el festival de nacions omplint, quasi per complet, l'aforament de la sala. «Va ser una gran acollida. Van arribar inclús representants d'ajuntaments pròxims. És important fer este tipus d'esdeveniments i que la gent vinga per donar-se conta de la riquesa que aporten tots els països que alberga Cides», explica el director.

Així mateix, també va haver-hi temps per recordar la funció d'una associació que naix en 2014 com a successor de l'antiga Llar social juvenil (Hosoju) d'Aldaia, fundada, per primera vegada, en 1969.

Així, el director del centre va recordar que, en l'actualitat, «Cides repartix prop de 20.000 servicis de menjar al mes i compte actualment amb places disponibles per a hòmens sense llar que necessiten la nostra ajuda».