El Festival 10 Sentits, que compta amb el suport principal de Caixa Popular, té ja preparada la programació de la seua VII edició, que se celebrarà del 3 al 20 de maig. Baix el lema «Invisibles» esta cita a València pretén fixar una mirada en eixes persones que són condemnades per la nostra societat a ser invisibles. I ho farà amb tot tipus de propostes relacionades amb les arts vives.

Sonia Gómez, coreògrafa, performer i ballarina, desenvoluparà en el marc del festival el projecte Dancer. Proyecto de Transmisión, al qual, partint d´un treball propi, Bailarina, proposa un projecte comunitari amb un col·lectiu de dones de la neteja, que s´exhibirà en el Centre del Carme el 6 de maig. La idea és fer visibles a les participants des d´un escenari i en un context allunyat del seu dia a dia.

«És un projecte de transmissió-creació on de manera pràctica i teòrica fem un recorregut pel solo Bailarina a través de les huit pautes de moviment que conformen la peça. Les participants codifiquen eixes huit pautes de moviment abstracte amb els seus recursos, trucs escènics, troballes, impossibilitats i referents», afirma la creadora. Els muntatges de Gómez exploren la construcció identitària, però també el descobriment de certs enganys socials a través de l´art i de les impostures de l´art a través de performances, que en el cas de la catalana són actes públics, oberts i socials.

A més a més, Gómez representarè Bailarina, una peça a la que explora de manera personal i minimalista com fer un espectacle amb només un intèrpret prescindint de tot atrezzo. L´obra és un recorregut per la interpretació, la construcció d´un espectacle i la proximitat amb el públic.

El Festival 10 Sentits va nàixer fa set anys amb la intenció de visibilitzar a través de propostes artístiques diferents realitats de la nostra societat. Caixa Popular continua compromesa en donar suport a esta cita que conté dos del seus pilars fonamentals, la cultura i la solidaritat.

Creadors nacionals i internacionals es donaran cita un any més en una trobada que és referent de les arts vives en València i aparador d´artistes amb distintes capacitats.