Més de 9.000 persones, la majoria dones i menors de 5 anys que sobreviuen en el camp de refugiats de Kyaka II, en el Districte de Kiegegwa, a l'Oest d'Uganda, s'han beneficiat de de l'ajuda que lidera Farmamundi gràcies al conveni d'emergències que manté amb la Generalitat Valenciana. Junt amb la ONG local EMESCO, s'han subministrat medicaments essencials, mosquiteres i articles d'higiene domiciliar i personal, adaptats sobretot a les necessitats de gènere.

En total, s'han subministrat 500 kits d'higiene i salut menstrual que inclou sabó i draps sanitaris. Així mateix, l'acció també contemplava la distribució de 2.000 mosquiteres impregnades d'insecticida, l'ús de la qual, podria previndre més del 60 % dels casos de paludisme, segons el Programa Mundial de Malària de l'Organització Mundial de la Salut.

També s'han subministrat medicaments per al tractament de les malalties de major prevalença en la zona -malària, infeccions de tracte respiratori i afeccions diarreicas- i específics per a l'atenció a la salut sexual i reproductiva i la salut matern-infantil, de forma coordinada amb l'Oficina de Salut del Districte de Kiegegwa», ha indicat Tania Montesinos, responsable d'Acció Humanitària i Emergències de Farmamundi que han realitzat 6 projectes que han beneficiat a més de 55.900 persones.