Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinión | Tribuna

Reconstruirem el poble valencià

Han passat tres mesos trepidants, en els quals hem pogut constatar que la realitat supera la ficció i hem pogut confirmar que els valors fonamentals en la gestió dels recursos públics els han amagat en un calaix

Han passat tres mesos trepidants, en els quals hem pogut constatar que la realitat supera la ficció i hem pogut confirmar que els valors fonamentals en la gestió dels recursos públics els han amagat en un calaix. Un calaix que, quan l'hem obert, ens ratifica que la transparència i el rigor han estat oblidats per qui tenia la responsabilitat política d'aconseguir els equilibris necessaris en la societat valenciana. Haurem de deixar passar un temps prudencial, perquè el conjunt de la ciutadania visualitze que les formes, els continguts i les actituds del nou Consell han canviat.

Vam acatar la legislatura amb un únic objectiu: les PERSONES. Quan em van encomanar la tasca de conduir la nau d'aquesta conselleria, immediatament ens posàrem a treballar la manera de com posar-li rostre humà a l'economia i a tot el que l'envolta: el comerç, el treball, la indústria...

No entendrem reconstruir la societat valenciana si no és amb uns principis sòlids; solidaritat, justícia social, transparència, diàleg i participació democràtica. I des d'aquesta base, redissenyarem un model productiu que cal que abandone l'individualisme i aposte per la coordinació i la col·laboració entre els diferents agents implicats.

En aquest sentit, cal deixar clar que l'energia ha de ser una part fonamental en el nostre nou model, ja que pot ajudar a millorar la productivitat de les nostres empreses. A més, si potenciem les energies renovables, especialment la fotovoltaica i l'eòlica, contribuirem a millorar l'existència dels nostres descendents i els deixarem un món més net i menys explotat.

De fet ja estem treballant en la revisió dels plans eòlics i en la posada en marxa de normes que potencien l'AUTOCONSUM. L'energia ens ha de proporcionar sostenibilitat ambiental, social i econòmica. Hem escoltat els consumidors i també l'empresariat, ja que la despesa elèctrica els dispara els costos generals. El nostre objectiu és l'elaboració del PLA ENERGÈTIC VALENCIÀ per tal de donar resposta a totes aquestes necessitats.

Però cal que passem de les paraules als fets. Una de les primeres mesures que hem pres per tal d'ajudar les persones ha estat l'eliminació de la taxa de 20,20 euros, que qualsevol particular o empresa havia d'abonar per fer una reclamació energètica.

A més a més, des del diàleg, ja hem iniciat el procés per reconstruir les nostres indústries tradicionals, tant des de la planificació industrial de manera genèrica com des del diàleg sectorial. Alhora que, de la mà especialment de la tecnologia i de la innovació, estem en la tasca de trobar nous jaciments empresarials, dels sectors agroalimentari, plàstic, químic...

D'una altra banda, també reconstruirem el sistema comercial, entre totes i tots; perquè si busquem l'equilibri, la implicació i la PARTICIPACIÓ de la majoria de les persones que habitem la nostra terra, eixirem reforçats com a societat. Hem de ser capaços d'arribar a acords que vetllen per l'interés general i no pels interessos d'uns pocs. La nova Llei de Comerç Sostenible que ja estem començant a consensuar farà realitat aquest repte que tenim per davant.

I és evident que hem de lluitar des del primer dia per combatre el problema més dramàtic que pateix el poble valencià: la falta de faena. I aquest govern ho ha fet. Aquesta conselleria ja té preparat un Pla de Xoc d'Ocupació Juvenil amb vora quatre milions i mig d'euros, i n'ha pressupostat quasi quaranta milions per a tallers i programes que atenguen les necessitats laborals de les persones aturades de llarga durada i de més de 45 anys.

Queden moltes coses per fer. Cal que reconstruïm el nostre poble, cal no defallir davant d'una oportunitat que ens ha de fer tornar la il·lusió i la nostra autoestima com a poble. Hem de sentir-nos, una altra vegada, orgulloses de ser valencianes, orgullosos de ser valencians. Mai més ningú ens ha de tornar a fer baixar el cap.

Compartir el artículo

stats