Estem vivint una época on veem directament peticions d'igualtat per tots.

El món de les falles, o millor dit, el de les festes de la comunitat autònoma, tan gran, tan cultural i ric i segurament un dels majors motors econòmics d'esta terra, tindrà que començar a demanar també lo que és just.

Veem com l'esforç de molts mils de ciutadans en el seu treball, en les hores que dedica i com no, en el gran esforç econòmic que fa, lluita diàriament per mantindre la llengua dels seus pares, la seua cultura i tradició, rebent tan sol molletes de pa a canvi.

Tan sol queixes de veïns, d'empresaris i dificultats per poder mantindre'ns vius, davant dels estaments oficials.

Vos vaig a explicar ma visió i per on tindríem que començar a moure'ns, al meu sentir, els centenars de mils de ciutadans que lluitem dia a dia per la festa.

És el moment de demandar i exigir al nostre Ajuntament la consecució d'un gran pacte de tots els partits polítics de la ciutat que incloga una finançació justa per tot lo que realisem. No potser que sol es destine per a festes una cantitat que supera en molt poc el 1% del presupost municipal. Qualsevol població destina prou més a les seues festes patronals, pero clar, ací estem acostumats a «ells s'ho fan i se'l paguen» i alguna cosa deuríem de fer per començar a canviar.

Seria bo eixe pacte polític i que governara qui governara un percentage superior al 5 % quedara instaurat en cada presupost municipal per a les festes de la ciutat. Un 5 % no és un import descabellat. No seria complicat posar-nos d'acort totes les festes tradicionals de la ciutat, en quantificar les ajudes, festes de barri, de Sant Vicent, Altars, Semana Santa, Corpus, Moros i Cristians, Falles, etc.

Ha arribat el moment d'exigir a la nostra Generalitat, que d'una vegada s'implique de la mateixa forma en ajudar als grans events de veritat, que celebrem els ciutadans per tot el territori valencià, alacantí i castellonenc, en el que omplim hotels, restaurants, donem vida a les agències de viages, comerços locals, etc.

No pot ser que no se tinga ajuda alguna per part del nostre organisme autònom i veent dades del moviment associatiu i econòmic- laboral i lo que produïm anualment, és el moment de començar a reclamar i solicitar unes ajudes i finançació justa.

Del mateix modo, donat que cada colectiu fester, s'esforça i realisa cada activitat per fer més gran la seua festa, sense cap ànim de lucre, hauria que colaborar des de les administracions en les associacions a explicar als colectius empresarials que s'emprenyen en criticar i atacar a les festes, que el seu plantejament deu ser diferent. Que la colaboració entre les dos parts serà sempre bona. Que estem oberts a negociacions en sério, no a oir i no voler escoltar, perque no es pot demanar tot pels seus interessos, sense aportar res a estos colectius, estem tots en el mateix barco, i si tots no remem en la mateixa direcció, perdrem tots, no l'oblideu.

Treballem tots junts en conseguir estes fites que entenc justes, i a les autoritats, respectem a cada ciutadà, perque tinga el dret a decidir i a expressar-se lliurement. No imponga regles i normes que no agraden, ni encaixen en el sentir dels ciutadans que engloben estos colectius de veïns, segurament els colectius de veïns organisats més grans d'Europa.

Per una finançació justa.