La investigadora de la Fundació Oceanogràfic Audra Ames ha participat en la 22ª Conferència Biennal sobre mamífers marins en Halifax (Canadà), que té l´objectiu de promoure la globalització en l'avanç de la ciència dels mamífers marins i contribuir a la seua rellevància i impacte en l'educació, la conservació i la gestió d'aquests animals.

Ames estudia junt amb Valeria Vergara, de l´aquari de Vancouver (Canadà), el desenvolupament vocal durant els primers mesos de vida de Kylu, la cria de beluga nascuda en l´Oceanogràfic fa quasi un any. La xicoteta beluga es comunica mitjançant sons aguts i, sorprenentment, aconseguix emetre freqüències de fins a 128 kHz, molt més elevades de què es pensava en un primer moment, mentre que els humans només són capaços d'escoltar fins a 20 kHz.

Les belugues produïxen una combinació de sons tonals i premuts, la capacitat dels quals i el seu repertori està sent estudiada en l'actualitat pels experts. Per açò, l'estudi del desenvolupament vocal de Kylu és crucial en este tipus d´investigacions.