El dimecres 16 de setembre de 1998, fa ara 20 cursos, Levante-EMV publicava el primer número del seu suplement educatiu Aula. Un gran finestral obert al món educatiu des del que el diari d´informació general líder en vendes i lectors a la Comunitat Valenciana ha donat a conèixer a la societats diversos milers d´experiències i propostes didàctiques innovadores mitjançant les quals els i les docents valencians han esperonat l´aprenentatge del seu alumnat.

Hui celebrem el número 700! Set-cents grans finestrals on mostrar tot el bon treball que fa el professorat valencià a les aules d´Infantil, Primària, Educació Especial, ESO, Batxillerat i FP.

Els xiquets i xiquetes d´Educació Infantil 3 anys que van aparéixer en aquells primers Aula, si han seguit estudiant fins ara es troben este curs fent el primer any del seu màster universitari. O, si després d´acabar un grau superior de Formació Professional (FP) han decidit continuar fortmant-se en la universitat, ara estan al tercer de grau.

Generació "Aula"

Molts d´estos xiquets i xiquetes de la generació Aula, que descobriren emocionats com els seus pares, mares o avis els mostraven una plana del Levante-EMV mentre els deien «Hui eixiu al diari!», guarden els retalls del periòdic de quan anaren d´excursió a un paratge natural, de quan feren la seua primera falla escolar o es disfressaren pel carnestoltes, o de fins i tot de quan, ja a l´institut, guanyaren un concurs del Parlament Europeu i els convidaren a visitar la seu de l´Eurocàmera a Estrasburg.

Els més majors d´ells i elles, tal vegada hui tinguen ja fills i filles a l´escola que també, si no ha passat ja, algun dia participaran en alguna il·lusionant activitat educativa de la qual el suplement Aula es faça ressò. Per què eixe és l´objectiu primordial del suplement, fer d´altaveu de la innovació educativa que bull a les escoles i instituts.

El suplement començà amb huit planes i ara compta amb una dotzena, totes elles en valencià. Al principi només es publicava els dimecres lectius del curs i ara aparèix tots els dimecres, tan se val hi haja classe o no.

Amb un gran reportatge d´obertura, Aula dóna a conéixer els projectes i experiències dels centres educatius. A més ha doblat l´Espai de la Participació en el qual els col·legis i instituts mostren les activitats que realitzen, i inclou entrevistes a referents de l´ensenyament.

Aula és el suplement educatiu més veterà de la premsa valenciana, al costat de La Tiza del diari Información d´Alacant, periòdic que igual que Levante-EMV també pertany al Grup Editorial Prensa Ibérica (EPI). Tota una aposta per ficar en valor l´ensenyament.