La Conselleria d'Educació, mitjançant la Direcció General de Política Educativa, ha posat en marxa la iniciativa «Compartim, Comunitat Educativa» per a millorar la inclusió de l'alumnat en l'àmbit educatiu, que es va inaugurar el passat divendres, 2 de març.

«Compartim, Comunitat Educativa» fomenta la participació de tots els agents de la comunitat educativa, professorat, alumnat i família, amb la posada en comú de temes d'actualitat i d'interés, com els trastorns de l'espectre de l'autisme (TEA), els hàbits de la son, el trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH), els trastorns de l'alimentació, l'atenció a l'alumnat d'altes capacitats, el trastorn en l'aprenentatge de llengües i la dislèxia.

Protocol i guia nous

Totes les sessions de «Compartim, Comunitat Educativa» se celebraran un divendres al mes a les 18 hores, a la Sala d'Actes de la Conselleria d'Educació. A més, per a facilitar la participació de pares i mares en estes sessions, es disposarà d'un servei de guarderia.

La participació de les famílies en la vida del centre és un dels factors d'èxit escolar de l'alumnat de qualsevol sistema educatiu. Estes sessions tenen l'objectiu d'assolir un nivell d'inclusió més alt i més participació de mares i pares, ja que esta té una relació directa en els resultats acadèmics.

La primera sessió de «Compartim, Comunitat Educativa» se celebrà el passat divendres, 2 de març, a la Conselleria d'Educació amb la sessió «TEA: Trastorns de l'Espectre de l'Autisme», que presentà el director general de Política Educativa, Jaume Fullana. A més, Immaculada Baixauli Fortea, professora universitària i experta en TEA, impartí una conferència sobre la importància de la implicació de la família.

A la primera jornada també es presentà el Protocol de detecció i atenció precoç de l'alumnat que puga presentar un problema de salut mental i la Guia de resposta educativa per a l'alumnat amb TEA, a càrrec de José Luis Barrios Roda, director de l'SPE C-3 de Borriana.

Per a finalitzar, els assistents disposaren d'un torn obert de paraula per a resoldre els dubtes que havien sorgit.