Les conselleries d'Educació i d'Hisenda organitzen el concurs de dibuix escolar «Pintem l'Europa que volem» per a commemorar el 9 de maig, Dia d'Europa. Amb este concurs, la Generalitat Valenciana busca promoure el sentiment de ciutadania i pertinença a la Unió Europea.

La iniciativa està adreçada a l'alumnat de 6é d'Educació Primària de qualsevol centre educatiu del territori valencià. El període d'inscripció romandrà obert fins al 13 d'abril. Els centres que vulguen participar escolliran un dibuix per votació, i el remetran al Servei d'Innovació de la Conselleria d'Educació.

La temàtica de les obres ha d'estar relacionada amb la commemoració del Dia d'Europa i es podrà emprar qualsevol tècnica artística, sempre que es faça en un format DIN-A4 en suport cartolina o paper.

Tots els dibuixos participants seran exposats, del 13 al 4 de maig, a la Conselleria d'Educació i, a partir del 7 de maig, a la d'Hisenda o a la seu de Presidència de la Generalitat. El 4 de maig s'anunciaran els premiats i els finalistes en la pàgina web d'Educació. Els guardons s'entregaran en un acte a València que es celebrarà el 9 de maig, Dia d'Europa.

Els dos treballs guanyadors rebran un diploma i una il·lustració al·lusiva al concurs feta per una persona de reconegut prestigi artístic. A les escoles a les quals pertanguen els premiats també se'ls donarà una il·lustració i un diploma acreditatiu del guardó aconseguit i de la seua participació.

La resta dels huit treballs finalistes, així com les seues escoles, rebran un diploma de participació. Tots els dibuixos, tant els premiats com els finalistes, seran difosos en les webs dels fons europeus de la Conselleria d'Hisenda, Europe Direct Valencia i Europe Direct Alacant, i podran ser utilitzats en campanyes publicitàries dels fons europeus.

L'activitat està cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Fons Social Europeu (FSE) de la C. Valenciana.