Les deu tortugues procedents d'un niu posat en 2016 a la platja de les Palmeretes de Sueca, que van ser criades en les instal·lacions de l'Àrea de Conservació i Recuperació Animal del Mar (ARCA del Mar) de la Fundació Oceanogràfic, seguixen nadant en el Mar Mediterrani, en punts que van des de la costa valenciana, mar de Balears, illes de Sicília i Sardenya i Malta fins a costes de Líbia i Tunísia. En l'últim registre realitzat, es seguixen rebent senyals noves de les deu tortugues marcades, la qual cosa suposa tot un èxit a nivell biològic i tècnic.

Les deu tortugues van ser soltades a la platja d´el Saler, València, en octubre de 2017 portant emissors per satèl·lit lleugers, de tan sols 17 grams de pes, adherits a la closca, capaços d'emetre el posicionament de les cries en el mar.

Programa «Head Starting»

Després de la seua eclosió l´any passat, part dels nounats es van alliberar a Sueca i 16 exemplars es van traslladar a l´Oceanogràfic on van ser criats en el programa «Head Starting» de la Fundació Oceanogràfic. Gràcies a les cures que han rebut, els quelonis van poder aconseguir la grandària i les condicions favorables per augmentar la seua taxa de supervivència en el mar.

El marcatge va ser realitzat per investigadors del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, seguint el marc del projecte de conservació d'esta espècie protegida, recollit en el projecte «Life Ip Intemares» coordinat pel Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient a través de la Fundació Biodiversitat.