El Ministeri d'Educació ha convocat una nova edició del programa «Recuperació i utilització educativa de pobles abandonats», una iniciativa que pretén l'acostament a la vida rural de joves que, en la seua majoria, viuen en entorns urbans. En esta edició, el programa es desenvolupa en els pobles de Búbal (Osca), Granadilla (Càceres) i Umbralejo (Guadalajara), i contempla el treball en els àmbits mediambiental, salut, respecte i convivència, i recuperació cultural i física. Així mateix, inclou el suport d'un auxiliar de conversa que possibilitarà el desenvolupament d'activitats en anglès.

En concret, el ministeri ha convocat ajudes per a un màxim de 700 alumnes de centres educatius espanyols que cursen 3r i 4t d'ESO i FP Bàsica, cicles formatius de Grau Mitjà d'FP i cicles formatius de Grau Mitjà d'Ensenyaments Artístics i Batxillerat, així com seccions espanyoles en centres d'altres països de la Unió Europea.

En total, per a esta activitat, s'han destinat 74.997 euros, que cobriran 300 places en Granadilla, i 200 en Búbal i Umbralejo, respectivament.

Set dies en juliol

Els alumnes que desitgen participar en el programa, que es desenvoluparà en quatre torns en períodes de set dies distribuïts en quatre setmanes del mes de juliol, hauran de fer-ho per via telemàtica a través de la seu electrònica del ministeri ( https://sede.educacion.gob.es i fent clic a la secció «Tràmits i Serveis»), abans del 23 d'abril.

Els alumnes que participen desenvoluparan, entre altres coses, tallers d'antropologia, ciències, Matemàtiques aplicades, fusteria, ceràmica, expressió corporal, salut, reciclatge i transformacions, etc.