La Conselleria d'Educació ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució de les ajudes a les federacions esportives per al desenvolupament del programa Esport a l'escola, que té com a objectiu fonamental fomentar la pràctica de l'activitat física i el coneixement i la divulgació de modalitats esportives en l'àmbit escolar.

Segons el conseller Vicent Marzà, el programa creat en 2016 i dirigit a alumnes que cursen 5é o 6é de Primària i 1r o 2n d'Educació Secundària Obligatòria, «conjumina esport i educació per a fomentar diferents modalitats en el context escolar amb l'objectiu que l'alumnat conega una àmplia varietat de pràctica esportiva i es fomenten els valors units a l'esport».

«El nostre compromís amb les diferents federacions en este sentit ha anat en augment curs rere curs, ja que passem dels 150.000 euros inicials de 2016 als 400.000 destinats en 2018. Només en un any, de 2017 a 2018 l'augment de pressupost ha suposat el 142 %», apunta el conseller d'Educació.

Tot tipus de disciplines

Així mateix, una altra de les finalitats del programa Esport a l'escola, que es desenvolupa als centres educatius promotors de l'activitat física i l'esport (Cepafe) reconeguts per la Generalitat, és fomentar modalitats esportives que fins ara no es practicaven habitualment en l'àmbit escolar.

Estes subvencions han sigut concedides a 16 federacions esportives, que rebran 20.000 euros cadascuna. Es tracta de les federacions d'atletisme, bàdminton, beisbol, softbol, futbol americà i escacs. A més, també han sigut beneficiades les federacions d'handbol, voleibol,esgrima, hoquei, pàdel, rugbi,esport d'orientació, esports adaptats, judo i disciplines associades, salvament i socorrisme, tennis de taula, i triatló.

Este curs, la Conselleria d'Educació i Esport també ha ampliat el programa «Pilota a l'escola».