Este divendres 1 de juny el Col·legi públic d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Orba, amb la col·laboració dels ajuntaments d'Alfafar i Benetússer, tanca el projecte d'investigació i innovació educativa "L'art amb Guillem" que va ficar en marxa fa dos curs amb el suport de la Conselleria d'Educació. Com a colofó d'este projecte de millora de la convivència escolar a través de les arts, 80 alumnes representaran demà l'obra de teatre "un somni amb Guillem" al Centre Cultural El Molí de Benetússer a les 11.00 hores.

Al final del curs escolar 2015-16, naix la necessitat al claustre de l'escola pública del barri d'Orba d'Alfafar de millorar la convivència al centre. Durant el curs 2016-17 es va treballar en alumnat de primer i segon, i amb la col·laboració de les famílies, les tècniques de pintura, escultura i estampació.

A finals de maig el CEIP Orba va rebre la visita del pintor i escultor mallorquí Guillem Crespí Alemany que assistí a l'exposició amb tots els treballs realitzats per l'alumnat i que va apropar als xiquets i xiquetes encara més a la seua obra. "Al Febrer de 2017 decidirem presentar-nos a la convocatòria de projectes d'investigació i innovació de la Conselleria d'Educació, que ens va aprovar la proposta", expliquen desde el col·legi.

"Volem ressaltar i fer palesa que la igualtat d´oportunitats ha d'estar present en cadascuna de les accions educatives que es duguen endavant a l'escola pública", subratlla l'equip educatiu del CEIP Orba. "És per això que pensem que este projecte és una oportunitat per al nostre alumnat, una oportunitat de crear, manipular i dramatitzar", apunten.

Reivindicar la importància de l'Educació Artística en Primària

El CEIP Orba destaca la necessitat de "promoure i ficar en relleu la importància de l´Educació Artística a l´etapa d´Educació Primària, la seua contribució a l´educació integral, i a la cohesió en el més ampli sentit del seu significat". També incidixen en que este projecte "no és sols un treball de l´àrea de Plàstica, ja que té com a pilar fonamental el més important hui en dia en un centre educatiu, millorar la convivència del nostre alumnat i de tota la comunitat educativa".

L'escola del barri d'Orba continua sempre mirant al futur és per això que, apunta el centre, "s'involucrem al màxim en la millora de tots els aspectes que afavoreixen el desenvolupament integral de la persona". Tant és així que el projecte Erasmus+ KA1que presentà al febrer també ha sigut aprovat amb una dotació de 23.197 euros. "Amb este finançament podrem implementar tant la nostra formació en llengües com l'observació de diferents escoles en altres països europeus", informen des del col·legi.