El professorat i l'alumnat dels Instituts d'Educació Secundària (IES) Sanchis Guarner de Silla i Juan de Garay de València ha desenvolupat al llarg d'este any un projecte de creació que donarà lloc a la inauguració, hui dijous (19.00 hores), d'una exposició de treballs gràficoplàstics a l'ermita de Santa Llúcia de València (C/ Hospital, 15).

Este projecte va nàixer de la motivació d'investigar al voltant d'un element que pertany a la nostra cultura, que a més a més és patrimoni de la humanitat: el so de les campanes. Els últims anys a la ciutat de València, l'Associació dels Campaners de la Catedral de València desenvolupa un treball de recuperació de la consueta i els tocs de les campanes.

La intervenció dels docents ha estat donar a conéixer a l'alumnat dels nostres instituts l'existència d'este patrimoni cultural realitzant un projecte artístic d'interpretació del so, del llenguatge comunicatiu de les campanes, la seua funció a la ciutat de València i a la societat al llarg del temps, a més de l'estudi de la seua forma i proporció.

Visita a les campanes del Micalet

A partir d'estes idees i després de la primera visita a la sala de campanes del Micalet per gaudir del seu toc, els dos instituts han desenvolupat un projecte d'interpretació graficoplàstic i musical que ha esdevingut en visió creativa i personal del nostre alumnat, que reflecteix el seu entorn cultural i que el dóna a conéixer des de la diversitat dels seus punts de vista i reflexió. L'exposició estarà oberta al públic fins al 30 de juny.