Els projectes LÒVA (L'Òpera com a Vehicle d'Aprenentatge) estan cada vegada més presents als centres educatius valencians. Es tracta d'una metodologia d'innovació procedent dels Estats Units, amb l'objectiu fonamental d'educar i aprendre convertint als estudiants en els integrants d'una companyia d'òpera musical. El temps per a crear l'obra és d'un curs i són els menuts o els joves els que assumixen els rols d'actors, directors, escenògrafs, tècnics, músics, escriptors...

A més del CEIP Rosa Serrano, este curs també han dut a terme un LÒVA altres escoles i instituts. És el cas de l' IES Tavernes Blanques, que ho va fer per primera vegada el curs 2016-17 amb 20 alumnes de 4t d'ESO. Ara, són 40 els alumnes de 15 a 18 anys implicats, distribuïts en dues companyies que han creat: Diamond Soul i Blossom, que actuaren ahir i el passat dimecres, al Centre Cultural d'Almàssera.

Segons afirmen des del centre, ha sigut un treball que han realitzat «amb molt d'esforç personal i amb moltes dificultats en el camí, però sobretot amb molta il·lusió».

Un altre exemple és el del CEIP Juan Esteve Muñoz d'Albal, que també compta amb dues companyies de teatre: Divertilova i This is Lova. El 29 i el 31 de maig van estrenar, respectivament, les obres «El destí està escrit» i «El secret de la katiusca», que parlen de les pors i de la mort.

A més, per a documentar tot el procés, els estudiants de Primària van crear una «exposició audiovisual», que inclou entrevistes.

Durant el curs, també van contactar amb Aula de Levante-EMV els responsables de comunicació de LÒVA de l' IES Juan de Garay de València, que realitzen per segon any consecutiu. Els estudiants de 2n d'ESO A han creat la companyia Sombras de papel, que presenta «Plagio», una obra sobre les injustícies socials a l'educació universitària.

Estos i altres projectes servixen per a desenvolupar diverses competències (comunicativa, matemàtica, digital, social...), aprendre a aprendre, a més de despertar el sentit d'iniciativa i esperit, i l'expressió cultural.