El CEIP Alborxí d'Alzira compta amb un nombre considerable d'activitats adreçades a crear hàbits lectors entre l'alumnat que s'insereixen en el Pla de foment lector del centre. L'objectiu del professorat i l'equip directiu de l'escola pública és afavorir l'interés pels llibres i l'estima per la lectura.

Hi ha quatre activitats a partir de les quals treballen periòdicament, i són les animacions lectores setmanals, els préstecs de la biblioteca, el Bibliopati i l'apadrinament o acompanyament lector. Tot i que n'hi ha moltes més que s'hi van sumant durant l'any, com ara la celebració del Dia del Llibre o el Dia de la Poesia, entre altres.

De la coordinació i realització de les animacions lectores s'encarrega l'equip docent i consisteix en la presentació d'una col·lecció de llibres, la realització d'una animació lectora i la presentació d'un dels llibres de la col·lecció en concret.

Els alumnes més majors també participen activament en les propostes impulsades des del CEIP Alborxí a través dels préstecs de la biblioteca. És l'alumnat de sisé el responsable de suggerir títols, del mateix servei de préstecs i del Bibliopati, que posa a disposició de l'alumnat un carro amb llibres perquè els joves que ho desitgen puguen gaudir de la lectura també a l'hora de l'esplai. I finalment, l'apadrinament lector.

Enguany, com a novetat, s'ha fet en tres idiomes: valencià, castellà i anglés. Els majors lligen als menuts contes en els tres idiomes i acompanyen la sessió amb peluixos i estoretes per crear un ambient propici així com lligams afectius, mentre que els menuts també es llancen a contar un conte als majors.