Estimular l'hàbit de la lectura en valencià i la difusió dels còmics de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) entre la població escolar de les comarques valencianes són els dos elements fonamentals de la campanya Un@ xiquet@, un còmic, que dijous va inaugurar el president, Ramon Ferrer, a Benassal i Catí, dos localitats de la comarca de l'Alt Maestrat.

La campanya està centrada principalment en els municipis de menys de 3.000 habitants de la Comunitat Valenciana, precisament aquells que no disposen de recursos econòmics per a dur a terme accions de difusió i promoció de la llengua. La iniciativa compta amb la col·laboració dels ajuntaments i les diputacions, que donen suport al projecte de l'AVL.

Les escoles rurals d'Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, Culla, Tirig, la Torre d'en Besora, Vilafranca i Vilar de Canes han sigut les primeres destinatàries de la nova campanya de projecció del valencià a nivell escolar. Uns 400 xiquets i xiquetes d'estos municipis de l'interior de Castelló rebran un còmic de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Estes publicacions estan editats per la institució normativa i formen part de la col·lecció Gràfica iniciada l'any 2010. Jaume I, El Misteri d'Elx, Vols conéixer la festa d'Algemesí, El cant dels angelets d'Ontinyent, Vicent Andrés Estellés, Teodor Llorente, Enric Valor, Francesc Eiximenis i, El Sexenni de Morella, que veurà la llum en juliol, són les obres d'esta sèrie.

Ramon Ferrer, president de l'AVL, ha sigut l'impulsor de la iniciativa que vol arribar a tota la Comunitat Valenciana, tant a les comarques valencianoparlants com a les castellanoparlants. La campanya continuarà fins que acabe el curs escolar i es reprendrà en el mes de setembre. Després de l'Alt Maestrat la campanya continuarà les pròximes setmanes per l'Alcalatén i els Ports.