Este dissabte vinent, 16 de juny, es durà a terme en l'Oceanogràfic de València el Dia del Professor, una activitat en la qual, un dissabte de cada trimestre, es convida al professorat de centres públics, privats i concertats a visitar les instal·lacions i animals per a mostrar tota l'oferta educativa del centre, basada en els continguts establits per l'educació reglada i adaptada a cadascun dels nivells acadèmics.

D'esta manera, es coneix de primera mà l'àmplia oferta educativa i s'orienta sobre quina activitat és la més idònia depenent de les necessitats de cada grup. L'auditori Mar Roig serà l'escenari on es presente l'àmplia oferta educativa, a més de 100 docents, per a posteriorment realitzar amb els escolars al llarg del curs.

A continuació, es podrà veure les dues pel·lícules del cinema 4D: Huracà i 2 0.000 llegües de viatge submarí i, finalment, es realitzarà una visita guiada per l'Oceanogràfic perquè el professorat puga veure les diferents possibilitats d'activitats educatives que apareix en l'oferta educativa.

Un oceà de recursos didàctics

Com a novetats per a enguany, es presenten els tallers Tortuga i el recorregut temàtic Misterios del Mar. En el primer han de superar prova, pregunta o amenaça de la millor manera possible perquè la seua tortuga sobrevisca a l'aventura marina.

En el segon, descobriran als animals més peculiars dels oceans, com ara el poderós pregadeu paó marí (Odonthodactylus scyllarus), que és capaç de trencar alguns cristalls al projectar els seus maxil·lípedes a la mateixa acceleració que una bala o, el que és el mateix, quasi 83 km/h i una força equivalent a 154 kg. Si un pilotari poguera moure el braç amb la mateixa acceleració que les extremitats d'esta galera, podria posar en òrbita una pilota de vaqueta.

També coneixeran el peix cofre groc (Ostracion cubicus) i el peix cofre cornut (Lactoria cornuta), protegits per una sòlida armadura, i l'anguila jardinera (Heteroconger hassi), les colònies de la qual semblen algues en balancejar-se amb el corrent.

El missatge de respecte i protecció de la naturalesa a través del mar és el denominador comú en totes elles.

Per a obtenir més informació de les activitats educatives, es pot consultar la web de l'Oceanogràfic (oceanografic.org/escolares/informacion-profesor/#)

Per a assistir al dia del professor, els docents poden reservar plaça telefonant al 960 47 06 47 o mitjançant correu electrònic (reservas@oceanografic.org).