La tercera edició de la jornada «Edusiona't amb les arts», organitzada per la Conselleria d'Educació en col·laboració amb diferents espais, obri el període d'inscripció telemàtica fins al 24 de juny. L'activitat tindrà lloc al Centre del Carme Cultura Contemporània de València el dimecres 11 de juliol.

«Edusiona't amb les arts 2018» pretén innovar, unir sinergies i esforços i sumar creativitat. L'objectiu de la jornada és que l'art arribe a l'ensenyament, a la didàctica i a la metodologia com una eina per a l'aprenentatge. Segons el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, el sistema educatiu «ha d'ensenyar a descobrir les arts, estimar-les, usar-les i produir-les. Les arts són indispensables per al desenvolupament d'un pensament crític, analític, inclusiu i lliure. Per tant, hem de donar eines al professorat perquè ho faça efectiu».

La jornada s'iniciarà amb la presentació de l'espai web «Motxilla cultural», versió digital del catàleg d'activitats educatives i culturals; després hi haurà una ponència sobre l'art i el joc per a desenvolupar la intel·ligència, a càrrec de Javier Abad, professor de la Universitat Autònoma de Madrid; i a la vesprada, es desenvoluparà l'activitat lúdica de soundpainting, dirigida per Walter Thompson.

Tallers i fireta

Els docents també podran participar en algun dels sis tallers experimentals amb temàtiques diferents: música («Mus'n'babies escola»), balls de la música folk valenciana i mediterrània («Ben ballat»), literatura («Escriptura teatral»), art dramàtic («(Des)muntant una escena»), audiovisuals («L'audiovisual a les aules») i arts plàstiques («Arquikids»).

A la vesprada, es duran a terme les comunicacions d'experiències de 16 centres educatius valencians; i durant tot el dia, es podrà visitar una fireta en què institucions, ONG, entitats, fundacions, etc. mostraran els seus serveis per a ajudar el professorat a portar avant els seus projectes d'innovació educativa mitjançant les arts.