El Col·legi públic d’Infantil i Primària (CEIP) Pintor Sorolla de Yátova ha guanyat el premi al millor curtmetratge en la categoria fins a 12 anys de la secció juvenil del Festival Internacional de Cinema i Medi ambient «Ecozine» de Saragossa. L’onzena edició d’este festival ha abastat diversitat de temàtiques enfocades en el medi ambient, amb el cinema com a art per al canvi i la transformació social.

Esta 11a edició ha estrenat una nova secció Ecozine Youth Film Festival, dedicada a produccions realitzades per centres escolars de Primària i Secundària i, per a esta primera edició s’han rebut un total de 73 curts d’Austràlia, Bèlgica, Brasil, Xile, Corea, Croàcia, França, Gal·les, Grècia, Israel, el Marroc, Països Baixos, Rússia, Suècia, Ucraïna i Espanya. I, ací, és on al nostre centre, el CEIP Pintor Sorolla de Yátova, se li ha concedit el premi al millor curtmetratge fet per alumnat fins a 12 anys amb Los Eco-mensajeros.

Implicació de l'alumnat, famílies i professorat

La implicació de l’alumnat de l’escola en este curt, i també de les famílies, la col·laboració de l’Ajuntament de Yátova, la Consellería d’Educació a través de la convocatòria de projectes d’Innovació, i en general tota la comunitat educativa han fet realitat el somni d’aconseguir any rere any reconeixements i premis tan importants com el lliurament del Camaleó amb els quals Ecozine reconeix els millors films.

El curt també va rebre el primer premi del públic, i el primer premi del jurat, en l’última edició de la Trobada d’Audiovisuals de Joves del 32 Festival Internacional de Cinema Cinema Jove, celebrat a València al juny de 2017. També ha sigut seleccionat en altres festivals nacionals i internacionals, com el de Beas del Segura (Jaén) on ha participat dins de la secció oficial del Festival Biosegura. I en altres festivals internacionals com Kíev, Perú i Itàlia. Estem molt contents!