Durant dos dies, el 16 i 17 de juny, les xiquetes i els xiquets guardonats amb el primer premi del XXé Concurs Sambori de literatura en valencià en la Comunitat Valenciana i del XIIé Concurs escolar de narrativa en català Sambori - Òmnium en Catalunya han viatjat a Port Aventura, acompanyats de les seues famílies. En total, 55 persones han gaudit de les més de 40 atraccions que presenta este part temàtic situat a Salou i Vila-seca (Tarragona), alhora que també han compartit dues jornades de germanor.

Amb esta activitat, que ha comptat amb la implicació d’Òmnium Cultural, la Fundació Sambori clou els actes de lliurament de premis 2018 i encoratja l’alumnat a participar en la propera edició del certamen. La presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font, ha assenyalat: «Som un poble que celebra la vivesa de la seua llengua. Som un poble que sap que la lectura és el camí cap al progrés, el coneixement, la pau, la igualtat, l’alegria, la justícia, la solidaritat.... L’escola en valencià ens ensenya a llegir i a escriure, ens ofereix la possibilitat de descobrir universos literaris i nosaltres, amb el Premi Sambori, engresquem, encoratgem les joves promeses de la literatura a continuar amb les seues creacions».

Més de 88.700 escolars participants

Enguany, el XXé Premi Sambori de Literatura en Valencià i el XVé Concurs Sambori Universitari de Narrativa Curta han aconseguit una participació que acarona els 88.722 estudiantes i estudiants procedents de 700 centres i la implicació de 3.988 docents de tots els nivells d’ensenyament, des del primer cicle d’Infantil fins a la universitat, a més de les Escoles Oficials d’Idiomes i els centres de Formació de Persones Adultes.

Amb estes xifres tan sucoses, el Premi Sambori assaboreix dolçament l’èxit: l’actual edició és la més participativa i compromesa amb la creació de literatura en valencià en els 20 anys d’existència del concurs i, ara com ara, és el major premi de literatura de tota Europa. La participació de centres educatius de pobles històricament castellanoparlants ha sigut molt significativa.