La Generalitat Valenciana, European Recicling Platform (ERP) i la Fundació Ecopilas han lliurat els premis del concurs final de la Campanya de Recollida de Piles Berto Zampapilas 2017-18. Esta iniciativa s'ha desenvolupat per 150 col·legis de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de fomentar la recollida de piles per al seu correcte tractament i reciclatge. Amb este projecte s'ha volgut convertir als col·legis de la Comunitat Valenciana en punts de recollida d'este tipus de residus i, així, evitar que acaben en els contenidors inadequats.

Els 150 centres escolars participants han recollit durant la campanya un total de 26.036 kg de piles i, entre ells, els organitzadors han premiat amb 2.500 euros en material escolar al col·legi de cada província que més quantitat ha recollit. A Castelló han premiat al Palancia-Mijares de Montán per haver recollit 12,42 kg per alumne; a València, el col·legi El Sabinar d´Aras de los Olmos per recollir 8,50 kg per alumne; i a Alacant el centre escolar Penya l´Or de Bolulla per arreplegar 27,70 kg per alumne.

Celebració en Quartell

A l'acte d´entrega dels premis, que es celebrà ahir a Quartell, va assistir el Director General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, el president d´ERP, Matías Rodrigues, a més del president d´Ecopilas, José Pérez, així com els alcaldes d´Aras de los Olmos i de Montán, el president del Consorci Palancia Belcaire, Paco Salt, i els responsables i l´alumnat dels centres escolars guanyadors.