12 de septiembre de 2018
12.09.2018

Rosa Regàs tancarà l'XI Congrés d'Educació Josep Lluís Bausset

L'alcúdia es convertirà una vegada més en seu de referència en el món de l'educació del 27 al 29 de setembre amb la participació de diversos ponents

11.09.2018 | 22:10
Rosa Regàs tancarà l´XI Congrés d´Educació Josep Lluís Bausset

L'escriptora catalana Rosa Regàs serà l'encarregada de posar punt i final a l'onzena edició del Congrés d'Educació Josep Lluís Bausset, que se celebrarà a la Casa de la Cultura de l'Alcúdia del 27 al 29 de setembre. La qui fou fundadora de l'Editorial La Gaya Ciència i directora general de la Biblioteca Nacional, dedicarà la seua exposició al paper de l'escola pública, sota el títol «Per una escola pública i laica: testimoni d'una dona».

El congrés començarà el dijous 27 amb una ponència de la catedràtica emèrita de la Universitat de València Ana Miranda sobre la identificació i el tractament de les dificultats de l'aprenentatge. La seguirà M. Ángeles Llorente, mestra i membre dels Moviments de Renovació de Pedagògica amb una conferència titulada «Redefinir l'educació pública des de l'ètica i el compromís».

L'endemà serà el torn d'Esteban Ibarra, president del Moviment Contra la Intolerància i secretari general del Consell de Víctimes de Delictes d'Odi, i de Mariano Fernández, catedràtic de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid i director del Grup d'Estudis i Anàlisi de Sociologia de l'Educació. Ambdós parlaran sobre l'educació, els valors i els drets humans.

Com millorar l'aprenentatge


Per últim, Ignacio Morgado, catedràtic de Psicobiologia de l'Institut de Neurociència de la Universitat Autònoma de Barcelona, acompanyarà Rosa Regàs el dissabte i aportarà el punt de vista de la neurociència per a donar claus als educadors sobre com millorar l'aprenentatge.

El professorat no universitari, els psicòlegs i les escoles infantils que hi vulguen assistir han d'inscriure's a través del web del CEFIRE de Xàtiva, mentre que la resta de persones ho poden fer per mitjà del web de l'Ajuntament de l'Alcúdia. El termini d'inscripció finalitza el diumenge i la matrícula és gratuïta.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Juegos online - Crucigrama