El 31 d'octubre acaba el termini de presentació del Premi Llegir 2018, del XIII Premi d'Experiències de Foment de la Lectura «Ciutat d'Alzira» i del XX Premi d'Experiències d'Innovació Educativa «Ciutat d'Alzira». Tres guardons que pretenen potenciar les diverses actuacions que s'estan portant a terme al territori valencià per a fomentar i consolidar l'hàbit lector.

Al de Foment de la Lectura podran optar totes les experiències que descriguen activitats que consciencien la població de la necessitat de llegir i que, al mateix temps, suggerisquen estratègies, jocs i activitats capaços de difondre el plaer de la lectura. Al d'Innovació, en canvi, s'hi podran presentar els treballs d'innovació educativa relacionats amb qualsevol àrea del currículum educatiu o bé amb una temàtica transversal relacionada amb l'educació en general i que potencie la creativitat de l'alumnat, com també el tractament i la difusió d'una educació en valors per a una adequada convivència i participació en societat.

De totes les experiències presentades, se seleccionarà un primer premi, dotat amb 800 euros, i un finalista, que rebrà 600 euros, en el cas del premi de foment lector. En l'altre, hi haurà tres categories, amb un premi de 800 euros cadascuna: Educació Infantil i Primària; Educació Secundària, i Educació Especial, EPA i Ensenyaments Especialitzats.

Paral·lelament, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha impulsat una nova edició del Premi Llegir per a estimular la creació d'articles sobre la importància de la lectura amb una dotació econòmica de fins a 500 euros. Podran optar a la convocatòria textos inèdits i articles publicats durant els anys 2016 i 2017 (en diaris, revistes, blogs, pàgines web o llibres).

En el web www.fundaciobromera.org estan penjades les bases completes dels tres premis, que es lliuraran el 22 de novembre de 2018 al saló de plens de l'Ajuntament d'Alzira.