03 de octubre de 2018
03.10.2018
Levante-emv

Les aules s´obrin a la societat digital

El campus de Gandia de la UPV acull, el divendres i dissabte, el I Congrés TIC i Educació, que pretén millorar la formació dels docents

03.10.2018 | 04:15
Les aules s´obrin a la societat digital

«L'aula oberta a la societat digital» és el nom del I Congrés TIC i Educació que tindrà lloc el 5 i 6 d'octubre al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. Es tracta d'un congrés que està dirigit a professorat d'Infantil, Primària i Secundària i que organitza la Generalitat, el Cefire i la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Conselleria d'Educació.

El congrés, que ja té més de 500 inscripcions, pretén ser punt d'encontre, d'intercanvi i de dinamització per al professorat valencià en el camp de les tecnologies aplicades a l'educació i l'aprenentatge. Serà una porta per la qual obrir l'aula a la societat digital a través de l'actualització científica, didàctica i metodològica.

Les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) són una realitat constant als centres valencians. És per això que és important que els docents tinguen una idea molt clara del potencial de cadascun dels recursos tecnològics que tenen al seu abast i, així, millorar la gestió d'aula tant a nivell organitzatiu com pedagògic.

El Congrés obrirà les seues portes el divendres, amb la intervenció de Linda Castañeda (Universitat de Múrcia): «Com obrir l'educació? Instruccions d'ús per a la societat digital».

Posteriorment, se celebrarà Carles Caño (presentastico.com) moderará una taula sobre els «Reptes de la transformació digital educativa».

La jornada del divendres compta amb «Ens prenem un cafè i t'ho conte», un espai de formació no formal dinamitzat per Juan Torres Mancheño (IES L'Estació, Ontinyent).

El dissabte el congrés continuarà amb la presentació de les Línies estratègiques de l'àmbit de Formació TIC. A continuació, serà el torn de Yaiza Rubio, analista d'intel·ligència a Eleven Paths.

Tanmateix, eixe matí hi haurà una exposició de cartells per part de centres educatius de l'entorn, i es realitzaran diversos tallers que se celebraran en 10 aules diferents de la UPV i que tractaran sobre: equipament i sistemes informàtics; coordinació TIC als centres; recursos educatius, ferramentes, aplicacions digitals i seguretat digital; competència digital docent i metodologies actives amb l'ús de les TIC.

Intercanvi d'experiències

Simultàniament a les comferències del matí del dissabte, també hi haurà exposicions curtes de les experiències TIC d'escoles i instituts (Petxa-kutxes).

Per a finalitzar el congrés,en el qual col·labora l'Ajuntament de Gandia i el Campus de Gandia de la UPV en el marc de la Càtedra de Turisme Intel·ligent, Jordi Adell (Universitat Jaume I de Castelló) exposarà les conclusions en la conferència «TIC en educació: Cap on anem?».

El subdirector general del Servei de Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació, Pedro Sigler, explica la importància que l'educació estiga també a l'avantguarda dels avanços tecnològics, en constant evolució, «però també cal educar l'alumnat en l'ús adequat de les noves tecnologies. Per aconseguir-ho, és fonamental formar prèviament al professorat i, també les famílies».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Juegos online - Crucigrama