Ja estan disponibles les dates dels diferents cursos que es realitzaran en l'Oceanogràfic durant l'any escolar 2018-19 amb dos nous dedicats al maneig d'aus marines i aquàtiques i a l'aquariologia marina i corals, que, com la resta, tenen com a missió facilitar el coneixement sobre el medi marí a totes aquelles persones que assisteixen. El principal objectiu de les formacions és fomentar la conservació dels mars i oceans del planeta, així com dels seus habitants.

Per a això, s'utilitza l'Oceanogràfic com un recurs únic que ens permet transmetre continguts i fomentar actituds positives de respecte. Des de l'any 2005 han après més i millor sobre el món marí prop de 1.500 persones.

De la mà de professionals

Estos cursos estan dirigits al públic en general i a alumnat universitari. Qualsevol persona interessada en augmentar els seus coneixements sobre les matèries ofertes es pot apuntar per aprofundir en el tema escollit.

Els professors que impartixen estos cursos són professionals amb àmplia experiència i coneixement teòric en els diferents àmbits de les temàtiques propostes, és a dir, persones de l'equip de l'Oceanogràfic (entrenadors, biòlegs i veterinaris), així com investigadors d'algunes universitats, com la Universitat de València o la Universitat Politècnica.

Metodologia participativa

Els cursos estan estructurats d'una manera similar, emprant una metodologia dinàmica i participativa. Per això, es realitzen diverses xerrades en una sala habilitada i es duen a terme una sèrie d'eixides per les instal·lacions de l'Oceanogràfic, on els professionals del parc ensenyen diferents aspectes biològics dels animals, així com el seu maneig i manteniment.

També s'aborden altres temes interessants com la medicina veterinària en animals marins i els projectes de conservació i recerca que es realitzen actualment. El coneixement d'estos projectes fa que l'alumnat tinga una idea real de la problemàtica ambiental i les seues grans amenaces, per aposteriorment proposar accions positives de respecte al medi marí.

Animals i educació

Tots els cursos tenen un component educatiu i no solament es parla de la biologiao el comportament de l'animal, sinó també del recurs educatiu dels animals en un medi controlat que permet realitzar diferents activitats amb la comunitat escolar. D'esta manera, es mostren diferents estratègies educatives per a apropar la tasca de conservació a les persones que visiten l'Oceanogràfic.