17 de octubre de 2018
17.10.2018

L´aposta valenciana per la literatura infantil i juvenil arriba a Frankfurt

La Generalitat, l´associació d´editors i els autors estan presents en el major aparador editorial europeu

17.10.2018 | 04:15
L´aposta valenciana per la literatura infantil i juvenil arriba a Frankfurt

La Generalitat ha comptat enguany amb una parada pròpia a la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt (Alemanya), que es clausurà el passat diumenge, després d´inaugurar-se el dimecres 10 d´octubre. Un total de 10 editorials valencianes tingueren l´oportunitat de presentar les seues apostes literàries, tant en valencià com en castellà.

Esta fira es considera la major plataforma comercial per a tots els sectors relacionats amb els llibres. S´hi citen editors, llibreters, distribuïdors, gràfics, agents literaris, il·lustradors, autors, traductors, impremtes i intermediaris del món editorial.

La Conselleria d´Educació i Cultura, junt amb l´Associació d´Editors del País Valencià (AEPV) crearen per a l´ocasió el catàleg Read(y). Preparats per a llegir, una mirada a la literatura d´autores i autors valencians, amb una selecció d´obres de 17 autores i autors valencians. L´objectiu era exposar estos títols a la fira, amb l´objectiu de donar a conéixer la diversitat del món editorial valencià.

Entre la selecció del llibret, es troben tres propostes infantils i juvenils: Las crónicas del ángel, de Marisol Sales Giménez; Ana te presta su espejo, de Marta Senent; i Centre comercial L'oblit, de Purificació Mascarell.

Marisol Sales (València, 2000) és una jove escriptora de només 18 anys que ha publicat una tetralogia. El protagonista de l´últim llibre, Las crònicas del ángel, té superpoders i un amic que també és especial. A més, descobrixen que s´han d´enfrontar al dimoni, ni més ni menys, ja que és el seu gran enemic.

En Ana te presta su espejo, Marta Senent Ramos (Castelló, 1984), doctora en Humanitats per la Universitat Jaume I, relata la història i la rutina diària d´Ana, una jove cega. Els seus sentiments, pensaments i fets omplin les pàgines del llibre, que també mostra com és el món per a una dona amb diversitat funcional, com li agrada definir-se a la protagonista. De la seua mà, els joves lectors reben moltes lliçons i aprenentatges.
Per últim, Centre comercial L´Oblit és el primer llibre infantil de l´escriptora i doctora en Filologia Purificació Mascarell (Xàtiva, 1985). L´obra, I Premi de Narrativa Ciutat d'Algemesí 2018, està ambientada en el 2038, quan els germans Argos i Galàxia decidixen anar al centre comercial L´Oblit -on acaben els objectes extraviats- per buscar un peüc que els havia fet la iaia i que han perdut... Tota una aventura que els portarà a conéixer estrambòtics personatges.

Major internacionalització
En la fira de Frankfurt es signen el 80 % dels contractes de compravenda de drets editorials del món. A més, és un observatori de les tendències editorials del mercat internacional i de nous models de negoci, i servix per estar al dia dels últims avanços en el món dels ebook.

La Fira també és un esdeveniment cultural important, amb quasi 3.000 activitats. En concret, les relacionades amb la literatura valenciana es concentraren els dies 10 i 11 i comptaren amb les taules redones «La literatura valenciana emergent», amb la participació dels escriptors Xavi Aliaga, Marisol Sales, Àngels Gregori, i Joanjo Garcia; i «Altres literatures valencianes» en què intervingueren Adolf Beltran, Purificació Mascarell, Jordi Peidró, Desirée Ruiz, Víctor Hernández, Marta Senent i Albert Toldrà. El conseller, Vicent Marzà, presentà «La literatura valenciana en temps d´emergència», amb Isabel Clara-Simó, Martí Domínguez, Manuel Baixauli, Anna Moner i Vicent Usó.

Per a Marzà, «la participació de la Generalitat a la Fira de Frankfurt 2018 és molt convenient per a complir un dels objectius principals de la política cultural: donar més visibilitat als nostres creadors literaris i artístics i afavorir la internacionalització del sector del llibre valencià».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Juegos online - Crucigrama