La professora de Física Aplicada y Electromagnetisme de la Universitat de València (UV), Chantal Ferrer (València, 1964), ha guanyat el premi d´Ensenyament i Divulgació de la Física 2018 que atorga la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) i la Fundació BBVA.

Sobre Ferrer, esta institució destaca «el caràcter innovador i creatiu de les seues tasques d´ensenyament de la Física, així com l´èmfasi que posa en el seu caràcter experimental». A més, també recalca la seua contribució en l´organització de la fira-concurs Experimenta, cita en la qual estudiants de Secundària exposen els seus treballs al públic. Però no només això, Ferrer també participa en l´activitat «Vine a l´Aula Experimenta», en la formació de professorat i en la preparació per a les Olimpíades de Física, entre altres.

Chantal Ferrer, que va ser vicedegana de la facultat i actualment dirigix el seu departament, és una de les set persones reconegudes en les diferents categories d´estos premis. Des de la societat asseguren que s´han presentat un total de 80 candidats «amb perfils científics i acadèmics d´elevada qualitat». Per això, «s´ha buscat l´excel·lència en científics i docents que (...) es distingixen per les seues contribucions i per haver generat vocacions en Ciència».

En una entrevista al suplement Aula de Levante-EMV, Ferrer va destacar la «importància» que els estudiants «apliquen al laboratori allò que aprén a l´aula».