La temporada de «Sensacions Marines» s'inaugura hui oficialment. Es tracta d'una activitat setmanal del departament d'Educació de l´Oceanogràfic destinada a alumnes amb diversitat funcional. El projecte es duu a terme de forma gratuïta gràcies al patrocini d'Iberdrola, en col·laboració amb Cermi-CV, i naix de la necessitat de crear activitats específiques dirigides a grups de la Comunitat valenciana amb necessitats especials, amb un plantejament didàctic capaç d'adaptar-se a qualsevol de les característiques diverses d´estos.

El departament d'Educació de l´Oceanogràfic oferix un model d'educació inclusiu concorde al desenvolupament normatiu de la legislació vigent, atenent principis de qualitat i equitat per a la millora de la qualitat educativa.

L'objectiu prioritari del departament d'educació és fomentar la transmissió del missatge de conservació de l'entorn marí, utilitzant recursos d'estimulació basal i multisensorial per a la seua comprensió. Amb açò, s'afavorix al seu torn la psicomotricitat fina i gruixuda, mitjançant recursos lúdics i de manipulació, així com el desenvolupament de la creativitat, socialització i sentit de superació.

Identificació d'animals

Els continguts específics a treballar són de caràcter flexible i versàtil, sent els de major rellevància l'observació i identificació de diferents animals marins i la sensibilització pel respecte del medi ambient, en general, i del medi marí en particular. Estos continguts s'impartixen d'una forma senzilla i propera, exercint una metodologia significativa i adaptativa a les circumstàncies.

Per a realitzar correctament l'activitat, s'utilitzen una sèrie de materials tangibles, com a pictogrames dels diferents animals que habiten les diferents instal·lacions de l´Oceanogràfic, mostres biològiques reals referents a les espècies d'animals marins existents en el parc, sons específics d'animals gravats pel departament de Recerca i el «Toca-toca», on podran tocar xicotets animals invertebrats (eriçó de mar, cogombre de mar i estrela de mar).

L'activitat té una durada de dues hores, incloent la visita a l'exhibició de delfinari, i es realitza sempre als matins. El taller comprèn d'una presentació, una visita sensorial i d'un conte vivencial en el «Toca-toca». Tot açò es duu a terme en diferents opcions segons la disposició del grup al qual es dirigix.

L'activitat «Sensacions marines» està molt ben acceptada pels col·lectius que la realitzen i suposa un apropament del món marí als grups de necessitats especials.

A l'acte d'obertura de hui està previst que assistisquen el director general de Diversitat Funcional, Fernando Raga, la coordinadora general de l'àrea de Desenvolupament Humà de l´Ajuntament de València, Consol Castillo, i el tècnic de Diversitat Funcional, també de l'ajuntament del Cap i casal, César Marín.