La III Ruta de Contacontes, organitzada per la Mancomunitat de l´Alcoià i el Comtat i la Coordinadora pel Valencià, finalitza el pròxim 10 de novembre a Cocentaina. Serà un itinerari de llegenda que començarà al Palau Comtal de la localitat i acabarà al llavador. En aquest cas, seran Lluís Abad i Rosanna Espinós els narradors orals que la dinamitzaran.

Han sigut uns mesos intensos en els quals el públic assistent ha gaudit de 12 rutes pels diferents pobles de les dues comarques. Dotze rutes s´han fet en col·laboració amb la Mancomunitat, mentre que deu més s´han dut a terme en altres comarques.

Amb la doble finalitat de divulgar el patrimoni llegendari i rondallístic i, alhora, fomentar el turisme cultural en cada ruta, d´una hora de duració, dos professionals de la narració oral han contat contes i rondalles, en tres escenaris diferents de cada localitat.

Enguany han participat en la III Ruta de Contacontes alguns dels millors narradors valencians, com ara Almudena Francés, Jordi Raül Verdú, Llorenç Giménez, Lluís Abad, Rosa Fraj, Sílvia Colomer, Rosanna Espinós, Jordi Carbonell, Tània Muñoz, Eva Andújar, el grup Anbelú, Víctor Labrado o Carles Cano, entre d´altres. Tota una aposta cultural per a dinamitzar la vida als pobles i oferir activitats familiars d´entreteniment que posen en valor el patrimoni valencià.

Els municipis pels quals han passat els narradors orals a les comarques de l´Alcoià i el Comtat han sigut Setla, Benimarfull, Millena, Gorga, Alfafara, Gaianes, Agres, L´Orxa, L´Alqueria d´Asnar, Banyeres de Mariola i Alcoi. La pròxima parada serà Cocentaina, l´última ruta.