Dues professores de l'Institut públic d'Educació Secundària (IES) Benicalap de València han fet dues mobilitats de job shadowing (observació de práctica docent) en instituts públics de Finlàndia i de França respectivament, dins del projecte Erasmus+ KA1.

La professora del departament de Castellà de l'IES Benicalap, María Jesús Sebastián, ha estat una setmana en Kempele lukio, un institut públic finlandés d'ESO i Batxillerat, pròxim a la ciutat d'Oulu, per a observar l'ensenyament i aprenentatge de l'anglés com a llengua estrangera i del finés com a lengua materna. Així mateix tingué l'oportunitat de visitar una escola de Primària i d'assistir a classes per a alumnat inmigrant. La professora va poder constatar el silenci imperant en les classes i la quantitat de recursos materials i humans de que disposen els centres públics, atés que el govern finlandés invertix en Educació tres voltes més del seu PIB que Espanya.

Així mateix, la professora de francés, Estrella Gregori, va fer la seua mobilitat a la Section Internationale Espagnole de Marseilleveyre dirigida per la professora Ana de Miguel. En el Collège-Lycée Internationale de Marseilleveyre coexisteixen amb l'ensenyament públic francés quatre seccions internacionals: l'àrab, l'italiana, l'espanyola i l'europea, en un clar exemple de foment del pluriligüisme. Finalment, esta experiència docent mostra la viabilitat d'obrir en un futur una secció francesa a l'IES Benicalap.