La Conselleria d'Educació i Cultura ha presentat amb «Una habitació pròpia», el programa transmèdia d'À Punt, les unitats didàctiques dels llibres al voltant dels quals es desenvolupa cada emissió.

Es tracta d'una sèrie de 26 unitats didàctiques, una per cada capítol de l'espai televisiu, amb un contingut pedagògic que servirà perquè el professorat vincule les classes d'ESO i Batxillerat amb el programa multiplataforma.

Segons el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, «el Servei d'Innovació Educativa va col·laborar per orientar el contingut de les unitats i s'ha de destacar que el resultat de la feina que ha fet l'equip del programa ha sigut excel·lent». Sobre el material, apunta que «a part del treball en classe, que és importantíssim, és, a més, una eina perfecta per motivar l'alumnat a interessar?se per un programa de televisió públic sobre literatura i que parla en valencià».

La Metamorfosi, 1984, Orlando, Lolita, Júlia, Crematorio, La fiesta del Chivo, A sang freda, El carrer de les camèlies, El camino, i La confessió de la lleona són alguns dels llibres protagonistes del programa que es troben ja a disposició de docents. Altres són La ciutat i la casa, El déu de les petites coses, L'any del diluvi, La invención de Morel i Farenheit 451, i tots ja estan disponibles al web d'À Punt Media (www.apuntmedia.es), a l'apartat del programa.

«'Una habitació pròpia' no és només un programa de divulgació literària. És també un programa de divulgació vital que acosta la literatura a tothom i convida a reflexionar», subratlla Albert Arnau, cap d'Innovació i Nous Formats d'À Punt Mèdia. Per a ell, «les unitats didàctiques són un pas més en l'estratègia divulgativa transmèdia d'un programa que va començar en la ràdio, està als nostres carrers amb els murals monogràfics, fomenta la interacció en les xarxes i ara arriba a les aules».

A més, a l'IES Ferrer i Guàrdia de València- on es presentà el material didàctic el passat divendres-, Arnau anuncià que pròximament el programa llançarà altres tipus d'accions, sempre «amb el compromís ferm que À Punt, com a mitjà públic de comunicació, té amb la divulgació de la literatura i la cultura».

Per la seua banda, Irene Rodrigo, codirectora i presentadora, assenyala que les guies «plantegen activitats atractives per als i les alumnes, dinàmiques que fomenten la creativitat i la capacitat d'introspecció i permeten als joves utilitzar amb finalitats les xarxes socials i l'audiovisual, mitjans amb què estan molt familiaritzats».

Les guies pretenen «activar de les ganes de llegir» i ser «una finestra oberta a noves realitats, autors i preguntes que emocionaran els alumnes i els faran sentir ganes de llegir el llibre tractat en la guia o qualsevol altre».