Aquestes sessions s'iniciaren el passat 20 de setembre amb una conferència de Miquel Desclot titulada «El domador de paraules». Mentre que hui mateix, 31 d'octubre, el director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, Josep Antoni Fluixà, imparteix una sessió doble sobre «Com es fa un pla lector» adreçada a l'alumnat de la universitat alacantina.

Fins ara, també han participat els escriptors i docents Jordi Raül Verdú, qui va dur a terme una sessió els passats dies 24 i 26 de setembre a la Universitat d'Alacant sobre les rondalles i llegendes a l'escola, i Víctor G. Labrado, que va parlar de «Jaume I en l'imaginari col·lectiu». Francesc Gisbert serà el responsable de tancar el cicle enguany amb una intervenció sobre rondallística popular, el 16 de maig, mentre que el 10 de maig també hi ha prevista una conferència que es desenvoluparà al Centre Social d'Altea emmarcada en el V Curs de Literatura Popular.

La col·laboració en aquestes jornades respon a un dels objectius principals de la Fundació Bromera, que és la formació del personal docent i dels mediadors en el foment de la lectura en llengua pròpia i, per descomptat, dels lectors. Així com promoure la investigació docent sobre pràctiques que generen interés i motivació real per la lectura i impulsar activitats relacionades amb la reflexió sobre el món del llibre i de la literatura.