Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Xabec, epicentre internacional de l'FP

El Centre de formació professional porta a valència la trobada de la xarxa global Network què reunix a estudiants i docents de Canadà, EUA, Itàlia, Japó o Xina

El Centre de Formació Professional Xabec de València acull al llarg d'esta setmana la trobada anual de la xarxa Global College Network que reunix a representants i alumnes de centres d'FP de països com Canadà, Taiwan, Itàlia, Estats Units d'Amèrica, Japó o Xina. L' Ambassadors Conference de la xarxa Global College Network convertix a la ciutat de València en centre de referència de l'FP internacional per uns dies. L'última edició va tenir lloc en Senigallia (Itàlia) ara fa un any.

La xarxa Global College Network és una organització sense ànim de lucre que agrupa Colleges, Universitats i Centres de Formació Professional a nivell internacional. Les aules i tallers del centre d'estudis Xabec s'han omplit d'alumnes, professors i directors procedents de diferents països per portar a terme una completa agenda d'activitats formatives i lúdiques.

L'objectiu d'esta trobada és oferir als estudiants noves oportunitats i recolzar amb iniciatives com esta, noves experiències internacionals tant per a l'aprenentatge d'idiomes com per a descobrir altres cultures i altres mentalitats. A més, també s'aborden l'intercanvi d'experiències, coneixements i bones pràctiques i es treballa de forma conjunta pel futur de l'FP.

Treball per projectes, debats, conferències, cine-fòrums completen una agenda de treball on també hi haurà temps de visitar i conèixer els llocs més emblemàtics del Cap i Casal.

El director de Xabec, Antonio Mir, destaca que la xarxa Global College Network té com a principal missió «promoure la mobilitat d'estudiants i professors en un món molt globalitzat en el qual cada vegada és més necessari preparar a tota la comunitat educativa per tindre una visió el més global possible». Mir subratlla que la Formació Professional «s'està internacionalitzant molt perque cada vegada s'acosta més al món empresarial». «Les empreses actualment són molt internacionals i, per tant, l'alumnat que estudia FP també ha d'adquirir eixa visió globalitzada», apunta.

Centre privat d'iniciativa social

Xabec és una institució educativa d'iniciativa social situada al barri d'Orriols de València, en la qual s'impartixen ensenyaments tècnics relacionats amb el manteniment industrial i les instal·lacions d'edificis. Este centre educatiu respon a una concepció moderna de l'FP, una «escola per a tota la vida», en constant adaptació als requeriments del món empresarial. «El nostre principal objectiu és aconseguir que tots els alumnes aconseguisquen una bona ocupació en finalitzar els seus estudis», indiquen des de Xabec, a qui l'Aliança per l'FP DUAL ha premiat com a millor centre educatiu. Xabec va posar en pràctica l'ensenyament dual a l'any 2013.

Compartir el artículo

stats