La Conselleria d´Educació i Cultura organitza el simposi «Educació i lectura», que se celebra els pròxims 16 i 17 de novembre a l´Aula Magistral del Palau de les Arts de València, i que pretén donar eines al professorat.

El simposi compta amb la col·laboració de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL); la Universitat de València (UV), mitjançant l´Estructura d´Investigació Interdisciplinàra (ERI) de Lectura i del grup d´investigació d´Educació Literària, Cultura i Societat (ELCiS).

El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, destaca que «la presentació de dos grups d´investigació de la Universitat permet acostar als centres educatius noves metodologies que poden ser eina de dinamització dels hàbits de lectura a les nostres escoles». Per això, afegix que el simposi «permet, a més, conéixer enfocaments metodològics per a l´ensenyament plurilingüe de llengua i literatura de manera coordinada per a compartir interessos i propostes al voltant del foment de la lectura en els centres educatius».

A més, les diferents sessions permeten facilitar estratègies, tècniques i recursos per a l´ensenyament de llengua i literatura i integrar-hi les tecnologies de la informació i la comunicació com a recurs per al desenvolupament de la competència comunicativa de l´alumnat.

Programa

El programa està format, principalment, per exposicions de grups d´investigació universitaris, encapçalats per la presentació de resultats del projecte d´investigació de Josep Maria Baldaquí (Universitat d´Alacant-IIFV) i de Gemma Lluch (Universitat de València, ERI-Lectura), amb el títol «Els espais virtuals per a la promoció del llibre i la lectura. Formulació d´indicadors per avaluar-ne la qualitat i l´efectivitat».

A més, Educació presentarà les conclusions dels estudis de la Fundació pel Llibre i la Lectura, les línies d´actuació i els programes del Pla valencià de foment del llibre i la lectura. Cal recordar que este és un pla integral, obert i participatiu, dissenyat amb la col·laboració d´agents implicats en el sector del llibre i la lectura i té com a objectiu augmentar l´índex de lectors entre els valencians i les valencianes.

Finalment, es presentaran els programes televisius i radiofònics d´À Punt «Una habitació pròpia» i «Plaerdemavida» com a recursos didàctics per a treballar en l´aula.

El simposi està dirigit al professorat de totes les etapes educatives i les inscripcions es poden realitzar a través del web del Cefire (http://cefire.edu.gva.es/).