«Espanta la por! Per Tots Sants, monstres valencians» celebra el diumenge 11 de novembre les últimes activitats de 2018. Aquest és el tercer any que s´organitza aquesta campanya, que ofereix una programació plena de propostes dirigides al públic adult i infantil, amb l´objectiu principal de reivindicar l´imaginari valencià de la por, així com fomentar la lectura de la literatura popular valenciana.

Del 26 d´octubre a l´11 de novembre s´han organitzat un bon recull d´activitats, dissenyades per la biblioteca i el departament de didàctica del Museu Valencià d´Etnologia. Hui, concretament, se´n celebra una adreçada al públic adult a les 18.30 h a la Sala Alfons el Magnànim. Es tracta de la xarrada «La fi del món tal com el coneixem», a càrrec de Marta García Aller, que tractarà la transformació tecnològica i les pors contemporànies. Per a l´11 de novembre s´ha previst la realització d´una partida demostració del joc Alakazum al pati del Museu Valencià d´Etnologia. En ambdós casos l´accés serà lliure. L´autor de La Fallera Calavera ens ensenyarà com jugar a véncer la invasió cultural nord-americana amb unes bruixes molt autòctones.

Respecte a les activitats dirigides als menuts de la casa, l´11 de novembre es portaran a terme dues sessions, una a les 11.00 h i l´altra a les 12.45 h, sota el títol «El refugi dels monstres oblidats», una activitat que permetrà als xiquets i xiquetes gaudir dels contes i llegendes valencians per a espantar la por. Gràcies a «Espanta la por! Per Tots Sants, monstres valencians», l´imaginari valencià de la por pren el protagonisme per a valencianitzar el Halloween americà, que va arribar fa temps per a quedar-se.