La 21a edició del Premi Sambori arriba als centres educatius. La Fundació Sambori impulsa este concurs de literatura amb l´objectiu de promoure la creació literària i el desenvolupament creatiu, així com difondre l´ús literari del valencià dins l´àmbit escolar.

El concurs vol incentivar els infants i els joves a desenvolupar el seu talent creatiu i literari, per esta raó, el Premi Sambori s´adreça a l´alumnat de totes les etapes educatives: Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles de Formació Professional (FP), Formació de Persones Adultes (FPA), Escoles Oficials d´Idiomes (EOI) i a l´alumnat amb Necessitats Educatives Especials (NEE).

Els treballs podran anar acompanyats d´il·lustracions, que també seran avaluades. Les obres seran en valencià, originals, individuals i de tema lliure. Els premis tenen diferents dotacions econòmiques segons les categories i modalitats.

Un certamen amb tres fases

El termini de presentació de les obres finalitza el 8 de febrer de 2019. La participació en este certamen es basa en tres fases: la primera és la fase de Centres, en la qual l´alumnat escriu a l´aula el seu conte, l´equip docent tria tants treballs com aules hi haja en cada cicle i el responsable de centre lliura els treballs seleccionats, acompanyats del full de participació i de l´acta de centre, a la Comissió Organitzadora de la Trobada d´Escoles en Valencià de la comarca. En la fase Trobades, un jurat de la comarca determinarà quines són les obres guanyadores per modalitat.

Les obres guardonades de la fase comarcal del concurs Sambori tindran com a premis lots de llibres i material escolar, excepte en les modalitats col·lectives, en què el premi consistirà en material per a l´aula. La Comissió Organitzadora de la Trobada de la comarca s´encarregarà de definir l´acte del lliurament de premis i haurà d´enviar els treballs guanyadors, les actes i els fulls de participació en la Fundació Sambori, abans del 5 d´abril de 2019, a fi de poder concórrer en la fase final del Premi Sambori.Tres premis finals per categoria

Entre tots els treballs de la fase Trobada s´atorgaran tres premis per categoria, que seran guardonats en una menció honorífica i material escolar.

El primer premi de cada cicle serà distingit amb un viatge lúdic i cultural de dos dies per al guanyador o la guanyadora a més de dos acompanyants. Les modalitats col·lectives d´Infantil, Primer Cicle de Primària i Necessitats Educatives Especials seran premiades amb material escolar.

El veredicte del jurat, format per persones del món literari, educatiu i cultural, es farà públic durant el mes de maig de 2019 i les obres guanyadores formaran part d´un llibre.

Col·lecció «L´Arc de Sant Martí»

El concurs pren especial rellevància pel fet que les obres guanyadores dels diversos premis s´editaran en un llibre conjunt, sota la col·lecció L´Arc de Sant Martí. Esta iniciativa, que es va engegar fa 21 anys, permet reconéixer i fer valdre la feina dels participants i els anima a esforçar-se i a prendre part en el certamen. Més informació al lloc web del premi (www.sambori.net).