En l'Oceanogràfic de València estan de festa, com cada 15 de novembre, ja que Kylu, el bebé beluga, complix dos anys. Per celebrar-ho, els seus cuidadors han preparat una gran festa, en la qual no faltarà el pastís de gelatina i gel, ingredients favorits del xicotet, globus, felicitacions de tots els visitants, i un convidat especial, Gatuno dels PJMask. A més, els escolars del col·legi Sanchís Guarner aniran a cantar-li «aniversari feliç». Per això, els xiquets i xiquetes rebran un regal: el conte en el qual es narra tota la història de la jove beluga, des del seu naixement, passant per la seua evolució.

Estímuls constants

Durant estos dos anys, Kylu no ha deixat d'aprendre del seu entorn, el qual no para d'observar i amb el qual interactua. Els constants jocs amb els seus pares Kairo i Yulka, juntament amb el treball diari dels entrenadors que li estimulen mitjançant les carícies i el contacte directe, han permès als veterinaris revisar-lo cada dia per assegurar el seu benestar. El treball en equip ha estat essencial per assegurar l'èxit i la bona salut d'esta cria, que ha aconseguit pesar 359 kg i créixer 1,3 metres en dos anys, gràcies a una dieta rica en diversos peixos, i fins i tot amb llet materna. Només al dia menja més de 6 kg.

Personatges de PJ Mask

Gatuno, un dels personatges de la sèrie animada PJ Mask, assistirà com convidat especial a l'aniversari.

El personatge d'Entertaiment One compartix amb Kylu el seu vincle amb la lluna, ja que els PJMask adquirixen poders, a la nit en caure el sol, i Kylu va nàixer una nit de «superlluna», fenòmen pel qual l'animal rep el «DL.» del seu nom.