Més d'un centenar de docents i estudiants universitaris procedents d'arreu del territori valencià es van reunir els passats divendres i dissabte a Altea per a assistir a la 4a Trobada de Professorat de Valencià, un esdeveniment que enguany ha volgut destacar el treball de les escriptores de la nostra literatura amb el títol «Referents femenins a l'aula».

Les jornades, que es van celebrar al Centre Social d'Altea, han estat organitzades per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura en estreta col·laboració amb l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques de l'Ajuntament de Gandia, la Federació Escola Valenciana i les regidories de Cultura i Educació dels ajuntaments d'Altea i Alzira.

La reconeguda escriptora Rosa Regàs va ser l'encarregada d'engegar la primera jornada amb un discurs inaugural centrat en la seua trajectòria professional. A continuació, el director de la Càtedra Enric Valor a la Universitat d'Alacant, Joan Borja, va captivar el públic assistent amb una conferència centrada en l'escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas i en la seua única novel·la, Matèria de Bretanya.

Dissabte, Rafael Alemany, catedràtic de Filologia Catalana especialitzat en literatura medieval, va obrir la jornada parlant de sor Isabel de Villena. En la seua intervenció va analitzar, entre altres temes, la importància dels personatges femenins al Vita Christi. Després, l'especialista en animació lectora Anna Ballester va sorprendre el professorat amb un taller de poesia en clau femenina titulat «Elles: una nova constel·lació poètica».

Van tancar la trobada Begonya Pozo i Ana López Navajas, investigadores especialistes en qüestions de gènere, que van reflexionar sobre la manca de referents femenins als llibres de text i van donar idees als docents sobre com introduir-los a les seues classes.