El Centre del Carme de Cultura Contemporània de València acull divendres i dissabte la segona edició de les Jornades d'Àlbum Il·lustrat i Escola, adreçades al professorat, que organitza el CEFIRE Específic de Plurilingüisme dins de la programació del «Baba Kamo. Festival i Fira del Llibre Il·lustrat».

Les jornades s'iniciaran divendres a les 18 h amb una mostra d'experiències de centres educatius a càrrec de Lorena Martí i Anna Perales, del CEFIRE Específic de Plurilingüisme. A continuació, l'escriptor Juan Senís impartirà la sessió «Poesia i il·lustració: un binomi fantàstic» i l'editora Arianna Squilloni parlarà sobre «Les veus de l'àlbum». A les 21 h, s'inaugurarà oficialment el festival Baba Kamo.

L'endemà, a partir de les 10 h, hi haurà les sessions «Llegir fotografia en els llibres per a la infància», a càrrec de Stel·la Camacho, i «On viuen els contes: l'art aplicat a la literatura i viceversa», amb Elisa Martínez. A les 12.15 h s'impartiran dos tallers simultanis: «Estem totes bé», d'Anna Penyas (Premi Nacional de Còmic 2018), i «La vida dels objectes», amb Pepa Ortiz i Lledó Queral, del CEFIRE Específic Artisticoexpressiu.

Activitats i fira de la il·lustració

Baba Kamo s'instal·larà del 14 al 16 de desembre al Centre del Carme per a oferir, d'una banda, una fira comercial de llibre il·lustrat amb editorials, llibreries i segells d'autoedició de caràcter internacional i, de l'altra, un festival amb activitats paral·leles com trobades entre professionals, xarrades o tallers.

El festival comptarà també amb dues exposicions. Una estarà dedicada al lleó Kembo, protagonista del llibre del mateix nom que van publicar l'escriptor Carlos Pérez i l'il·lustrador Miguel Calatayud en 2010, i ocuparà diversos carrers de València. L'altra, titulada «Babalunga i kamalongos», s'instal·larà del 14 de desembre al 14 de gener al Centre del Carme i exhibirà obres d'una selecció de 150 professionals de la il·lustració.