La mostra AVANT de Formació Professional (FP) i ensenyaments artístics i esportius, organitzada per la Conselleria d'Educació va rebre la visita de vora 40.000 assistents durant els dies 14, 15 i 16 de desembre al Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

El dia amb més afluència va ser el divendres 14 de desembre, amb un balanç de més de 20.000 assistents. El segon dia la xifra va superar els 10.000 assistents, i el diumenge 16 va concloure la fira a migdia amb més de 6.000 assistents.

Al llarg dels tres dies de la fira, l'han visitada també el president de la Generalitat, Ximo Puig; el conseller d'Educació, Vicent Marzà; la directora general d'FP i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez, i altres membres del Consell.

La fira Avant FP-ERE ha posat en valor el treball que fa l'Administració junt amb tot el sistema educatiu valencià per potenciar la formació professional, artística i esportiva, i per impulsar la inserció laboral dels joves valencians.

En Avant -que va comptar amb huit espais diferents per on van passar nombrosos influencers- han participat les 26 famílies d'FP, els conservatoris elementals i professionals de música i dansa, les escoles d'arts plàstiques i disseny i els ensenyaments d'emergències i esportius.

En total hi han participat de manera directa -amb exhibicions, tallers i activitats-, un centenar de centres educatius: una trentena de les comarques d'Alacant, una desena de les comarques de Castelló i mig centenar de les comarques de València, amb 500 alumnes i 250 docents implicats. S'han fet 300 activitats als 80 estands que s'han instal·lat al Museu de les Ciències.

Des de la conselleria se treballa per ampliar l'oferta d'FP, per adaptar-la a les necessitats dels entorns i sectors productius i per millorar la qualitat d'estos ensenyaments. Per això, també hi han col·laborat unes 200 institucions i empreses.

Millores en estos nivells

Este curs hi ha 90.638 alumnes que estudien cicles d'FP a 398 centres educatius de tota la C. Valenciana i als Ensenyaments de Règim Especial (ERE), el nombre d'alumnes estimat és d'aproximadament 22.000, que cursen els estudis a 164 centres.

Durant esta legislatura, la conselleria ha treballat en tres grans eixos: ampliar l'oferta de l'FP, adaptar-la a cada entorn i millorar la qualitat dels estudis. Per això, s'han implantat uns 300 cicles, molts d'ells adaptant-los a les necessitats del teixit productiu valencià per a afavorir l'ocupabilitat de l'alumnat i facilitar personal ben format als sectors productius. També s'han augmentat les unitats educatives fins a arribar-ne a les 4.475, un total de 425 més que en la legislatura anterior, segons dades de la conselleria.

Conseqüència d'això ha sigut l'ampliació en l'oferta de més de 12.500 places en diferents cicles formatius. Així mateix, totes estes mesures han estat acompanyades d'una ampliació del personal docent durant esta legislatura, i d'una inversió important en equipament i materials.